Ez a legfinomabb sütés nélküli süti a világon

2024. augusztus 28.

Kakaós, mogyoróvajas sütés nélküli süti, ami pillanatok alatt elkészíthető és garantáltan mindenki kedvence lesz.

Egy desszert szinte mindig jól esik, de érthető, ha néha az elkészítéshez szükséges tésztadagasztáshoz, kelesztéshez, sütéshez semmi kedvünk. Ilyenkor jön igazán jól a sütés nélküli süti. Nemcsak az az előnyük, hogy pillanatok alatt megvannak, de takarítani sem különösebben kell utánuk. Nem utolsó sorban az ízük is isteni! A minap a Hamu és Gyémánt éppen egy ilyen receptre akadt.

Kakaós-zabpelyhes-mogyoróvajas édesség

Hozzávalók

  • 300 g zabpehely
  • kakaópor
  • 130 g mogyoróvaj
  • 150 g vaj
  • 80-100 g cukor
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanálnyi vanília aroma

Így készül

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ha más munkafelületet választunk, figyeljünk, hogy a sütőpapír jól fedje a felületet.
  2. A zabot keverjük össze a mogyoróvajjal és hagyjuk állni.
  3. A kristálycukrot és a kakaó port egy lábasba öntsük össze és habverővel keverjük csomómentesre.
  4. Adjuk hozzá a vajat, a tejet és a vanília aromát, majd az egészet közepes-magas lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
  5. Miután felforrt, vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a mogyoróvajjal összekevert zabot. Alaposan keverjük el a masszát.
  6. Utolsó lépésként gyúrjunk kisebb-nagyobb gombócokat a masszából, helyezzük azokat a sütőpapírra, majd nyomjuk laposra őket. Ezután hagyjuk kihűlni az elkészült csokis-mogyorós zabfalatokat.

Címlapfotó: Melissa Di Rocco / Unsplash