Megváltozott egy fontos rendezvény időpontja
Aki számít, az ide gyűlik szeptember utolsó hétvégéjén.
Az év kedvenc szabadtéri, gasztronómiai eseménye 2024-ben is az Esterházy Kastély parkjában, a Tatai-tó partján lesz. A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagok az ország minden szegletéből egybegyűlnek és megmutatják a vidéki gasztronómia javát, míg a Pannon Bormíves Céh tagjai saját boraikat kínálják a legkiválóbb fogások mellé. Így együtt teljes a gasztronómiai üzenet, ételek és borok egymást ajánlják, immár 3. éve Tatán.
Időpont: 2024.09.28-29.
Helyszín: 2890 Tata, Kastély tér 1.
Nyitva tartás: Szombat 11:30 – 20:00 | Vasárnap 11:30 – 19:00
Borászok, akikkel biztosan találkozhatunk
- Hernyák Tomi
- Liptai Zsolt
- Tóth Kati
- Bock Valér
- Árvay Jani
- Balla Géza
- Gere Zsolt
- Jásdi Pista
- Légli Ottó
- Lőrincz György
- Bott Frici
- Gere Andi
- Gál Tibor
- Dúzsi Tomi
Tematika
“Mama főztje”
Kiemelt alapanyagok: magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma
Az esemény házigazdája
A két Michelin-csillagos Platán Gourmet Étterem
Az Esterházy kastély parkjában felállított „ mobil” éttermek és vendéglátóhelyek között olyan neves helyek szerepelnek, mint az Anyukám Mondta Étterem Encsről, az Erhardt Étterem és Panzió Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelennek továbbá olyan éttermek is, mint a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség, Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, Magyar pálinkák, Szabi a Pék, Magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola község mutatkozik be, akik bevezetnek minket a szilvalekvár készítésének rejtelmeibe. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek kiállítók ismét.
A gasztronómiai élmények mellett a hazai kistermelők és kézművesek is bemutatják termékeiket, mint például kézműves sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, sáfrány lekvárok és még sok finomság lesz kóstolható és megvásárolható a helyszínen.
Az eseményen részt vesznek az Agrármarketing Centrum képviselői, valamint a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tagjai is bemutatkoznak. A programok között szerepel a DIVINFOOD bemutató, illetve idén a Magyar szarvasgomba is főszerepet kap az eseményen, A Magyar Konyha magazin Év termelői díj átadása is a fő események között szerepel, illetve bemutatásra kerül a legjobb termelőket bemutató kiadvány is.
A RENDEZVÉNYEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ ezen a linken.
A gördülékenyebb kiszolgálás érdekében a szervezők idén is időkapukra (11:30, 14:00, 16:00) bontották a regisztrációt és mindenkit kérnek, jelezzék az érkezés idejét!
Belépődíj
A belépő ára egy napra: 2000 Ft, két napra 2500 Ft.
A kastély látogatói jegy árából 1000 Ft kedvezményt kap az adott napon mindenki a SVÉT karszalag felmutatásával.
18 éven aluliak számára a belépés ingyenes.
Programok
Méz kóstoló
Szilvalekvár főzés
Alma és almás ételek kóstolása
Gyermek programok
Szarvasgomba bemutató
Étterme
- 67Sigma Étterem – Székesfehérvár
- Anyukám mondta étterem – Encs
- Bobajka Étterem és kávézó – Tarcal
- Erhardt Étterem és Panzió – Sopron
- Gusto13 Bistro & Delicate – Veszprém
- Harrer Chocolate – Sopron
- Hibiscus by Jankovich Hotel – Rácalmás
- Horgonyző kisvendéglő – Tiszalök
- IKON Restaurant – Debrecen
- Iszkor – Mályinka
- Kistücsök FOOD&ROOM**** – Balatonszemes
- LaMareda Restaurant(csak vasárnap) – Győr
- Lokal47 – Kéthely
- Macok bisztró és borbár – Eger
- MANDULA by GERE – Villány
- Natura Hill (csak vasárnap) – Zebegény
- Nomád Hotel & Glamping – Noszvaj
- NOON by Lua (csak vasárnap) – Balatonfüred
- One Eleven Roastery – Sopron
- PalKonyha Panzió, Speiz, Pékműhely (csak vasárnap) – Palkonya
- Panificio il Basilico / Szabi a pék – Szentendre
- Platán Gourmet Étterem és Bisztró – Tata
- Rosinante Fogadó – Szigetmonostor
- Schwarz bisztró – Székelyudvarhely
- Villa Kabala (csak vasárnap)– Szigliget
- Villa Rosa – Dunaszerdahely
- SAKURA-DÍJAS ÉTTERMEK/TERMELŐK:
- Falusi kosár
- Minden, ami Szatmár-Bereg
- Páskom 1802 – Lajoskomárom
- Öreg Tölgy
- Szimbiózis Egyesület (csak szombat)
- Végállomás Bistorant
Kiállítók
- A séf és a kertész
- Breier farm
- Csurgódombi sajt
- Fajszi paprika
- GabKo Chili
- Marmaladys (csak szombat)
- Pepo Papa tökmagolaj
- Ritaszörp
- Sáfránymúzeum
- Zümi méhészet
Címlapfotó: David Juhasz / Unsplash