A tökéletes húsleves titka egy zöldség héja!

2025. március 08.

A tökéletes húsleves elkészítéséhez semmi plusz hozzávalóra nincsen szükség, mindössze egyetlen apró trükköt érdemes bevetni!

Ahány ház, annyi szokás. Ez tökéletesen igaz a húslevesre is. Mindenkinek megvan a saját jól bejáratott receptje, amire esküszik. A világért senkit nem szeretnénk eltéríteni ettől. Csak egy apró trükköt mutatunk, amivel a recept még tovább tökéletesíthető. Ráadásul semmi új dologra nincsen hozzá szükség, csak ami amúgy is megy a levesbe.

Mindössze arról van szó, hogy a vöröshagymát érdemes a héjával együtt betenni a levesbe. A húsleves színét jelentős részben a zöldségek adják. Közülük is kiemelkedik a vöröshagyma, egészen pontosan annak a héja. Tegyük a húslevesbe egészben a hagymát és ne is pucoljuk meg. A külső héj ugyanis élénk aranylóra festi a levet.

Ezt sokan el szokták felejteni és utólag igyekeznek „sárgítani” a levest drága és talán nem is annyira autentikus sáfránnyal és kurkumával. Ne feledjük, a hagymahéj mellett erre semmi szükség. Ha kerül hagymahéj, valóban tökéletes lesz a húsleves!

Címlapfotó: Henrique Felix / Unsplash