A tökéletes rántott hús titka egy olcsó fekete színű apróság
A tökéletes rántott hús elkészítéséhez a jó minőségű liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj mellett egy apró trükkre is szükség van.
2021-ben egy reprezentatív kutatáson mérték fel, a magyarok milyen étrendet követnek és mik a kedvenc ételeik. A kedvenceknél az első három helyen csupa rántott étel végzett, az a dobogó legfelső két fokán rántott hús:
- rántott csirkemellfilé
- rántott karaj
- rántott sajt
A rántott hús az egyik fix főszereplője a legtöbb vasárnapi családi ebédnek, de természetesen más napokon is gyakran az asztalra kerül. Azt nyilván mindenki tudja, hogy a hús mellett elengedhetetlen a jó minőségű liszt, tojás és zsemlemorzsa, és hogy a húst olajban kell kisütni.
Kevesebben szokták viszont a még csupaszt húst fűszerezni. Só szokott kerülni, borsot azonban már tényleg kevesen szórnak. Pedig attól még pikánsabbá válik a végeredmény. Mindenkinek azt javasoljuk tehát, próbálja ki legközelebb és panírozás előtt szórjon borsot a húsra. Szerintünk utána a családi recept része marad ez a szó szerint apró trükk.
Akinek nincs kedve a tavaszi napsütésben állni a konyhában, ezekben az éttermekben lepheti meg magát finom rántott hússal. Ráadásul egy jót kirándul is hozzá.
Címlapfotó: Mark König / Unsplash