A tökéletes tükörtojás titka egy szelet uborka
A tökéletes tükörtojás elkészítéséhez mutatunk egy végtelenül egyszerű trükköt.
Monelle Godaert francia gasztroinfluenszer már 1 millió követővel rendelkezik a TikTokon, dacára annak, hogy franciául készíti videóit, így eleve szűkebb a potenciális közönsége. A videói egyébként franciatudás nélkül is általában megérthetők, ráadásul sokszor igencsak rendhagyó konyhai trükköket mutat be.
Ilyen többek között a tükörtojás készítéséről szóló rész is, ami már 1 millió megtekintés és 40 ezer like fölött jár. A titok, hogy egyáltalán nem használ olajat a sütéshez, helyette viszont előkerül egy kígyóuborka. Godaert ebből kezdésként levág egy darabot, hogy felszínre kerüljön az uborka belseje. Ezzel a belső résszel bekeni a serpenyőt, így állítása szerint nem fog leragadni a tükörtojás. És valóban, sütés végén könnyedén tud alányulni egy lapáttal, hogy áttegye a tányérjára. Az alig 15 másodperces videó lejátszásával magunk is meggyőződhetünk róla, hogy a módszer működik:
@not_so_superflu Haha top idée le concombre à la place de la matière grasse @Getti ♬ son original – Monelle Godaert
Akik a rendelkezésre álló tojásból a tökéletes rántották készítenék el, azok IDE KATTINTVA olvashatnak hasonló trükkökről.
Címlapfotó: Mockup Graphics / Unsplash