Sózzuk meg a kedvenc zöldségünket, csodát fogunk látni

2025. március 10.

Egy egészen egyszerű dolog és mégis elképesztő hatással bír.

Az uborka egy hálás zöldség. Rendkívül egészséges, változatosan felhasználható és gyakorlatilag néhány pillanat alatt fogyasztásra alkalmassá tehető, hiszen elég csak felszeletelni. Van azonban három kulcsfontosságú lépés, amit a legtöbben kihagynak az előkészítése során, pedig így sokkal zamatosabbá és ízletesebbé válik. Az elsőről EBBEN A CIKKBEN írtunk, a mostani cikkben a lecsepegtetésről és a sózásról lesz szó. Első hangzásra talán mindkettő értelmetlennek tűnhet, mégis ez a legjobb módja annak, hogy a magas nedvességtartalommal rendelkező uborka még felszeletelve is ropogós maradjon. A só ugyanis kiszívja a felesleges nedvességet anélkül, hogy teljesen kiszárítaná. Így, amikor a salátát megfűszerezzük vagy lelocsoljuk öntettel, sokkal kevesebb vizet ereszt magából – írja a The Daily Meal.

Ha igazán profi módon szeretnénk bánni az uborkával, a felszeletelés szórjuk meg egy kevés sóval, majd hagyjuk állni nagyjából 30 percen át. Ezután elég, ha papírtörlővel letapogatjuk róla a felesleges nedvességet.

Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Karin Hiselius / Unsplash