5+1 budapesti hamburgerező, ahol vegán műhúst is ehetsz

2022. október 10.

Vegánok és húsevők is szívesen hamburgereznének együtt. Szerencsére egyre több helyen megtehetik.

Egyre több magyar hamburgerezőben gondolnak a teljesen vegákra, vannak ráadásul, ahol többféle megoldásból is választhatnak. Ezeken a helyeken természetesen a hagyományos hamburgereket kedvelők is megtalálják számításukat, így szuperül megoldott a közös étkezés.

Burger market (1061 Budapest, Király utca 8.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Burger Market (@burgermarketbp) által megosztott bejegyzés

Kétféle műhús-pogácsás burger is kapható a hagyományosak mellett, az egyiket ráadásul a Steiner Kristóf féle Kristóf Konyhájával együttműködésben, keleti fűszerezéssel alkották meg.

Magic burger (1113 Budapest, Tas Vezér utca 7.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magic Burger (@magicburgerbar) által megosztott bejegyzés

A hagyományos burgerek mellett rendkívül széles választék van alternatív húspogácsákból: kérheted tofuból, édesburgonyából, szejtánból, brokkoliból. Ezekhez természetesen a többi hozzávaló is vegán.

Majorka kávézó (1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Majorka (@majorkavarosmajor) által megosztott bejegyzés

A többféle hagyományos mellett vegán hamburgert csak egyfélét (Beyond meateset) készítenek, cserébe azt Buda egyik legrégebbi közparkjában a gesztenyefák alatt fogyaszthatod el.

Bamba Marha Burger

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BAMBA MARHA BURGER BAR 🍔 (@bambamarhaburger) által megosztott bejegyzés

A Bamba Marhában egyféle vegán „húspogácsás” burger kapható, és természetesen itt is figyelnek rá, hogy a többi hozzávaló is vegán legyen, a házi hamburgerszószt vegán majonézzel készítik. Vigyázat: a honlapjuk tanúsága szerint csak a Bazilikánál, a Nyugatinál és a Széll Kálmán térnél található üzletben szerepel az étlapon!

Catch Burger (1095 Budapest, Mester utca 22.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

CATCH BURGER (@catch.bp) által megosztott bejegyzés

Vegetariánus burgerből 4 féle (grillsajtos, cambembert-es, rántott sajtos, vega húspogácsás), vegán burgerből egyféle készül náluk. A húsok szerelmesei is megtalálják itt számításukat, marha mellett bárányt, lazacot és csirkét is kérhetnek a bucijukba.

+1 Burger King

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Linda B (@veggiemealsoutuk) által megosztott bejegyzés

A nagy láncok közül a Burger King lépett először. A vegetáriánus zöldségpogácsán kívül, már növényi fehérje alapú „műhús” pogácsa is kapható náluk (igaz, a majonéz még a régi), nemrég pedig megnyitották első teljesen vegán üzletüket Bécsben.

Címlapfotó: Jonathan Borba / Unsplash