Mi már tudjuk, mit csinálunk augusztusban a Balatonon

2023. augusztus 05.

Következzen egy észak-balatoni programajánló a nyár utolsó hónapjára. Zene, bor, étel, matiné.

Augusztus 4 és 5. Izgalmas kóstolók és DJ A VÖLGYBEN – Borbolt a völgyben

DJ a völgyben augusztus 4. 18:00-22:00

Izgalmas fajták a Szent György-hegyről

Augusztus első péntekjén nagy élet lesz a Szent György-hegyi Borbolt a völgyben kertjében: pénteken Juhász Ádám pakolja a bakelit lemezeket délutántól naplementébe hajlóan: jó hangulat, finom zenék, jazz, swing, izgalmas dallamok. Pénteken és szombaton is lehet kóstolni a csak erre a hétvégére összeállított izgalmas borsort a hegyről: piros bakator, sárga muskotály, hárslevelű, csókaszőlő…Gyertek, mert a pop-up borbolt csak ritkán nyit ki, de akkor nagyon!

Augusztus 12 és 26. – Olivakert nyíltnap / BOR • TAPAS • VÁSÁR – PLÁNE BADACSONY borterasz

A Balaton környéke lassan olyan, mint egy mediterrán vidék, leanderek, olivafák, és persze hatalmas víztükör és meleg nyarak. Ha szeretnél olivafát a kertedbe, vagy csak magadhoz ölelni pár 100-800 éves példányt és ábrándozni, milyen lenne egy saját oliva liget, érdemes egy bor mellett nem csak álmodozni a Pláne teraszán augusztus 12-én és 26-án. A Káptalantóti Sandra’s olive trees kert pedig bármikor megnyit, ha az egész készletet megnéznéd – ennyi olivafát még biztosan nem láttál együtt Magyarországon!

Augusztus 12. event https://www.facebook.com/events/172278729203514/

Augusztus 26. event https://www.facebook.com/events/676281590565026

Augusztus 19. KULTHÁLÓ//Színes falu, színes ház #4//FatHeat • Zene: Ujj Misa X Dalárda

Színes falu, színes ház • Színezzük ki együtt Zánkát!

Egy eseménydús délután koncerttel, szakmai beszélgetéssel, improvizációval, művészetekkel. A Színes falu, színes ház projektben olyan felületeket kerestünk Zánkán, amiket új ruhába öltöztethetünk kortárs művészek segítségével. A nyár folyamán minden alkalommal egy-egy elkészült művet mutatunk be. A leleplezésekhez meghívott ismert underground és mainstream zenészek improvizatív koncertet adnak helyi vonatkozású előadókkal. A szeptemberi nagy bemutatón pedig egyben lehet majd végigjárni az alkotásokat, mely program után egy különleges közös koncerten, örömzenélésen találkoznak a projekt zenei résztvevői!

Augusztus 20. „Csak a szokásos” – 2HA Augusztus 20.

Birtok felülről naplementáben
Fotó: 2HA Szőlőbirtok és Pincészet

Nagy igazság, hogy a jól bevált recepteken nem érdemes változtatni. Ilyen Török Csabi és a 2HA Szőlőbirtok augusztus 20-i bulija a Szent György-hegyen zenével, medencével, pezsgővel, isteni BBQ ételekkel és megunhatatlan panorámával! Az Észak-Balaton egyik leghangulatosabb mediterrán ligete tele olajfával az első hazai olíva olaj hazája, de a birtokon első osztályú vörös- és fehérborok is készülnek. Kóstoljátok meg a Pinot Gris narancsbort! Az esemény ingyenes de emailben kell regisztrálni rá! regisztracio@2ha.hu

Facebook esemény

Szeptember 2. Szent György-hegy MATINÉ

Szüret előtt újra megtelik élettel a Szent György-hegy, a tavalyi sikeren felbuzdulva idén újra lesz MATINÉ, a Szent György-hegy HAJNALIG napközbeni kistestvére, ahol déltől este 8-ig vár 16 izgalmas helyszín tárt karokkal és nyitott kapukkal. Lesznek akusztikus koncertek, gyerekprogramok, kiállítások, borkóstolók. Gyere társaságban, családdal, akár gyerkőcökkel, kóstolj és sétálj egy nagyot! Piknik, finom falatok, jó borok, hangulatos kertek várnak.

IDŐPONT: szeptember 2. 12:00-20:00, belépő 2500 forint, mely a kóstolópoharat is tartalmazza és a pincéknél vásárolható meg.

Címlapfotó: Dope Masters / Unsplash