csarnok bódékkal, emberekkel
Fotó: GTS Productions / Shutterstock

5 budapesti piac, ahol meg is ebédelhetsz vásárlás közben

Ha még sosem ettél budapesti piacon, akkor nem is tudod, mennyi ízről és élményről maradtál le...Itt az ideje, hogy kipróbáld.


A vásárlás nagyon megterhelő tud lenni, ezért utána mindenki megérdemel egy kis kényeztetést. Legyen az lángos, kolbász vagy pho leves, az alábbi budapesti piacok minden kívánságodat teljesítik.

Olvasd el ezt is! 5 budapesti bár, ahol a dunai panorámában is gyönyörködhetsz

1. Fény Utcai Piac (1024, Budapest, Lövőház utca 12.)


Ha éppen Buda szívében keresel egy szuper piacot, akkor biztosan téged is elvarázsol majd a helyi lakosok kedvence, a Fény Utcai Piac, ami a Széll Kálmán tér közvetlen szomszédságában található. Több mint 100 üzlet kapott helyet a piac területén, amik többek között organikus és eredetvédett termékeket is árulnak. Ha már minden szükséges hozzávalót beszereztél a vacsorához, akkor jutalmazd meg magad egy jó öreg tejfölös-sajtos lángossal, vagy térj be a Bíró Lajos nevével fémjelzett Buja Disznóba, ahol mennyei rántott húst lehet kapni.

2. Lehel Csarnok (1134, Budapest, Váci út 9-15.)


Minőségi hazai zöldségekre, gyümölcsökre és húsokra vágysz? A Lehel Csarnokban ezeket mind megkapod. Ha a bevásárlás után megéhezel, akkor próbáld ki a különleges, helyben készített vietnámi Pho levest. A magyaros ízek kedvelőinek kihagyhatatlan csemege a finom rusztikus bundájú rántott csirke vagy a klasszikus sajtos lángos.

3. Központi Vásárcsarnok (1093, Budapest, Vámház körút 1-3.)


A budapesti Központi Városcsarnokot gyakran nevezik a város éléskamrájának. Nem véletlen, ugyanis már 120 éve töretlenül szolgálja ki a helyiek szükségleteit, miközben turisták is sokan felkeresik. Ha egy nyüzsgő piacra szeretnél ellátogatni, akkor a Vásárcsarnok nem maradhat le a listádról. A fáradt és korgó hasú vásárlók nem is lehetnének jobb helyen, amikor megéheznek. Magyaros ételek, kolbászok, szendvicsek, levesek és pékáruk tömkelege várja az éhes szájakat a galérián.

4. Bosnyák téri piac (1149, Budapest, Bosnyák tér 29.)


Jellegzetes piaci hangulattal, friss termékekkel és alacsony árakkal várja a Bosnyák téri piac a vásárlókat. A kötelező tejfölös lángos természetesen itt sem maradhat el, de különböző kolbászok, rántott húsok és pékáruk is szerepelnek a kínálatban.

5. Újpesti Piac és Vásárcsarnok (1042, Budapest, Szent István tér 12.)


Ha mostanában pont azon járt az eszed, hogy megennél egy ízletes mangalica kolbászt, akkor ne keress tovább, mert a te helyed lesz az Újpesti Piac és Vásárcsarnok. Ezen kívül magyaros ételek széles választéka vár a Pipi Ól Falodában, ahol hetente frissülő menüvel várják a vendégeket.