10 hely, amit egy valódi ínyencnek muszáj meglátogatnia

2023. február 07.

Egy gasztrotúra a világ legizgalmasabb szabadidős tevékenysége. Pláne, ha olyan helyre megyünk, ahol tényleg kényeztetik az ízlelőbimbókat.

A világ legjobb gasztronómiai célpontjainak listázása szubjektív véleményalkotás. Legyen szó San Sebastián Michelin-csillagokkal teletűzdelt utcáiról, New York kulturális (és kulináris) pompájáról vagy Paul Bocuse otthonának, Lyonnak az ínyencségeiről, egyszerűen túl sok kiváló gasztronómiai célpont van a világon ahhoz, hogy egyetlen (vagy akár pár) város kerüljön egyértelműen az élre.

A TripAdvisor online értékelő oldal mégis megpróbálkozott a lehetetlennel. Összeállította a világ legjobb gasztronómiai célpontjainak 2023-as listáját. A Time Out oldala mutatta be az eredményt, ami az elmúlt 12 hónap során kapott értékelések mennyisége és minősége alapján született meg.

A TripAdvisor szerint a világ legizgalmasabb gasztronómiai célpontja Róma. Az olasz főváros a legkiválóbb választás a gasztronómiai élvezetek terén, kezdve az ökörfarokpörkölttől a sült articsókán át a friss tésztákig és a krémes fagylaltokig.

Érdemes kiemelni, hogy Olaszország rögtön három várossal képviselti magát a tízes listán. Ez jól jelzi, hogy az ország bármelyik pontján különleges gasztroélményeben lesz részünk. Egy tipp: ha sajtot kóstolnánk, az észak-olaszországi Emilia-Romagna régiójába látogassunk el. Ebben a cikkünkben összeszedtük a legjobb úti célokat a sajtrajongóknak.

A lista második helyezettje a görög Kréta szigete, a harmadik pedig a vietnámi Hanoi lett. Az USA-ban az első helyet pedig New Orleans szerezte meg.

10 legjobb gasztrotúra 2023-ban

  1. Róma, Olaszország
  2. Kréta, Görögország
  3. Hanoi, Vietnám
  4. Firenze, Olaszország
  5. Párizs, Franciaország
  6. Barcelona, Spanyolország
  7. Lisszabon, Portugália
  8. Nápoly, Olaszország
  9. New Orleans, USA
  10. Jamaica

Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: Luisa Brimble / Unsplash