Classic Xmas néven várja idén az adventezőket a jól ismert magyar karácsonyi vásár

2022. november 17.

November 18-án Budapest szívében megnyitja képzeletbeli kapuit a Classic Xmas, karácsonyi vásár. Az egészen szilveszterig tartó karácsonyi vásár tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai, valamint kézműves kiállítókkal és békebeli karácsonyi hangulattal fogadja vendégeit. 

Megújult élmény és minőségi vásár

Fotó: Vörösmarty Classic Xmas

Látványában és minőségében megújulva, számos egyedi programelemmel és a klasszikus karácsonyi díszítési kultúrát megidéző arculattal várja a látogatókat a Vörösmarty Classic Xmas.
 
A Váci utca felől a zöld és piros színekben pompázó Vörösmarty térre érkező ünnepi forgatagot egy gyönyörűen díszített, grandiózus karácsonyfa fogadja. A vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Kristálypalotán díszelgő óriási karácsonyfa dekoráció. A lélegzetelállító dekorációban először idén gyönyörködhetnek a látogatók, és most mutatkozik be a Vörösmarty szobor-kompozíció újszerű takarása is. Az említett szobor a korábbi évek szürke, jellegtelen tónusú nylon védőfedésére kerülve mintegy „láthatóvá teszi” a költő emlékművét. A takaráson ugyanis az eredeti szobor életnagyságú képe és versrészletek lesznek olvashatóak. A vásárra látogató nagyszámú külföldi turistára tekintettel a magyar mellett német és angol  nyelven is.

Ünnepi kikapcsolódás és hangulatos karácsonyi vásár

A tér népszerű attrakciójának ígérkezik a gyerekek kedvence, egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is, amelyre az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek a Vörösmarty téri Oroszlános kút ünnepi díszítésében. Megújult arculattal fogadják a látogatókat a téren felállított gasztronómia pontok és kézműves faházak is. A gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel és ital kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris értékeit képviselik és kínálják a közönség számára. A kézműves kiállítók is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat.
 
A rendezvényen megjelenő sokszínű, tipikusan magyar kézműves tárgyi kultúra darabjait bemutató kiállítók mellett interaktív, edukációs helyszínként lesz felállítva az a kézműves ház. A látogatók itt minden nap más és más kézműves fortélyt bemutató foglalkozáson vehetnek részt. A téren egészen december 28-ig vásárolhatóak kézműves termékek. Megvásárolhatók lesznek többek között a Magyar Kézműves Szövetség tagjainak alkotásai is. Továbbá csodálatos ékszerek, bőrdíszművek, kézzel készült kerámiák, pihe-puha mézeskalácsok és igazi, autentikus üvegdíszek is kaphatóak lesznek. Ezt követően aztán a készítők újév napjáig átadják helyüket az évzáró – szilveszteri ünneplők sokaságának.
 
A Vörösmarty Classic Xmas szervezői a kiálltók mellett többek között támogatói helyet biztosítanak az árva és sérült kutyákért dolgozó Vigyél Haza Alapítványnak. Az alapítvány a rendezvény ideje alatt számos aktivitással várja az adakozókat. 

A Vörösmarty Classic Xmas november 18-tól december 31-ig várja az érdeklődőket Budapesten, a Vörösmarty téren.

Címlapfotó: Vörösmarty Classic Xmas