3+1 szuperhangulatos kiülős hely, amit még tavasszal ki kell próbálni
A legjobb teraszos helyek, ahol a konyhaművészet és az atmoszféra tökéletes összhangban van.
Ahogy a hőmérő higanyszála egyre magasabbra kúszik, a gasztronómiai élmények is új dimenziót kapnak. Mi lehetne ilyenkor kellemesebb, mint egy kiváló étterem teraszán élvezni az ízeket és a hangulatot? Lehetünk közel a természethez a város szélén, vagy a belváros kellős közepén, ez a három legjobb teraszos helyszín, ahol a konyhaművészet és az atmoszféra tökéletes összhangban van.
Zazie Bistró & Bar – Izgalmas bisztró konyha bohém környezetben

A Michelin-ajánlott Zazie Bistró & Bar tökéletesen illeszkedik a Kopaszi-gát bohém, olykor mégis elegáns atmoszférájába. Az étterem belsőépítészeti kialakítása 2024-ben elnyerte a nemzetközi BigSEE dizájndíjat, amely a közép-európai építészeti és belsőépítészeti munkákat ismeri el. A terasz hangulata egyszerre vibráló és otthonos, az étlap pedig a gourmet burgerektől a tökéletesen elkészített steak-ig terjed. Bíró Dani séf tavaszi menüje egyszerre nyújt újszerű és hagyományos élményeket, miközben maximálisan kihasználja a szezon kínálta friss alapanyagokat és a séf kreatív, mégis kifinomult gasztronómiai megoldásait. Akár egy laza ebédre, egy délutáni borozásra, vagy egy késő esti társasági eseményre is tökéletes választás.
N28 Wine & Kitchen – Modern bisztrókonyha borfókuszú élménnyel
A Nagymező utcában, Budapest szívében található Michelin Bib Gourmand díjas N28 Wine & Kitchen modern bisztrókonyhát. Nagy Szabolcs séf a magyar gasztronómiai hagyományokra épít egy kis kortárs csavarral. Az ételek koncepciója a szezonális alapanyagokra épül és arra, hogy a lehető legfenntarthatóbb módon, fülétől a farkáig mindent feldolgozzanak a konyhájában. A borválasztéka is kifejezetten erős: a magyar borászatok kiemelkedő tételei mellett nemzetközi különlegességek is megtalálhatók. A terasz városi miliője és letisztult eleganciája miatt ideális választás egy borvacsorához, egy könnyed esti beszélgetéshez, vagy a napi déli ebédmenü napsütéssel kísért elfogyasztásához.
Spago Budapest – Wolfgang Puck fine dining világa
A Matild Palota ikonikus épületében működő Michelin-ajánlott Spago Budapest a világhírű séf, Wolfgang Puck első közép-európai étterme. Szántó István séf a modern kaliforniai konyha és a magyar gasztronómiai hagyományok fúzióját valósítja meg. Az étlap prémium alapanyagokra és innovatív technológiákra épül, a hozzá kapcsolódó télen-nyáron elérhető terasz pedig a város lüktetését hozza el fine dining eleganciával. Tökéletes helyszín egy exkluzív ebédhez, egy vasárnapi brunc-hoz vagy egy koktélos naplementéhez a Duna-part közelségében.
+1 vidéki helyszín: Botanica – Vidéki slow food élmény a természet ölelésében
A Dánszentmiklóson található Botanica egy exkluzív butikhotel és fine-dining étterem, amely a slow food filozófiát és a természetközeli gasztronómiát ötvözi. A terasz egy buja, zöld kertben helyezkedik el. A rusztikus elegancia és a nyugodt atmoszféra találkozik a gondosan összeállított, szezonális fine-dining menüvel, mely Munk Tamás séf keze munkáját dicséri. Megéri a fővárosból eljönni idáig. Mindeössze 45 percre található a belvárostól, de ilyen terasz-élményt és környezetet biztosan nem találunk a zsúfolt városban.
Címlapfotó: Zazie Bistro & Bar