Bravúr! 2022-ben is egy magyar lett a legjobb karácsonyi vásár Európában!

2022. december 09.

Rekordszámú szavazat mellett idén is egy magyar nyerte el a legjobb karácsonyi vásár címet Európában.

Hatalmas magyar sikerrel zárult az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazás. A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak, ráadásul minden idők legtöbb szavazatával.

A Szent István téri adventi rendezvény ráadásul triplázott. 2019 és 2021 után 2022-ben is elnyerte a legjobb karácsonyi vásár címet Európában, ezzel pedig a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.

Idén a december 8-án záruló, tíz napig tartó versenyen 21 európai város karácsonyi vására szállt ringbe a rangos elismerésért. Budapest mellett többek között Prága, Gdansk, Salzburg, Pozsony, Brüsszel, Manchester, Bécs, Madeira, Tallinn, Madrid, Drezda és Edinburgh adventi forgatagára lehetett szavazni.

2022-ben rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás. 179 országból közel 380 ezer szavazat érkezett. Az Advent Bazilikát 51 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette a mezőny első helyére.

Ezzel 2019 és 2021 után immár harmadszor nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban csak horvátországi Zágráb és a franciaországi Strasbourg vásárainak sikerült. A budapesti rendezvény a triplázás és a legjobbak legjobbjának járó elismerés mellé ezért a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte.

A szervezők ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.

Címlapfotó: Geza Kurka Photo Video / Shutterstock