A legjobb éttermek költöznek Pannonhalmára

2024. június 07.

Különleges fogások, jó borok, piac és kulturális programok várják az érdeklődőket hétvégén Pannonhalmán, az ART Pikniken. A rendezvény egyik helyszínén pedig kifejezetten a boroké és a könyveké lesz a főszerep.

Hétvégén tizenegy helyszínen várja a látogatókat az ART Piknik. A gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével. A fesztiválon több mint 40 program közül válogathatunk (kerekasztal-beszélgetés, kézműves workshop, irodalmi est, kóstolással egybekötött látványfőzés).

2024 az ART Piknik történetének „legcsillagosabb” éve, ugyanis a Babel Budapest mellé idén a szintén Michelin-csillagos Essencia Restaurant és a Zöld Michelin-csillagot birtokló Villa Kabala étterem is csatlakozott. A legtöbb kiállító Michelin Guide által díjazott, Bib Gourmand minősített vagy Michelin-tányérral kitűntetett top vendéglátó. A gasztronómiai programok között kerekasztal-beszélgetéseken láthatjuk Bíró Lajost, Mautner Zsófit és Bernáth Józsefet.

Látványfőzés és kóstolás

Idén egy új elemmel is bővítik a szervezők a gasztrovonalat: látványfőzéssel egybekötött kóstoláson is részt vehetünk. Többek között a Bocuse d’Or világdöntőse, Dalnoki Bence és Gálicz István konyhaművészetét csodálhatjuk meg.

A finom ételek mellett egy nagyszabású piaccal is készülnek a szervezők. Mindkét napon az ország top termelői és kézművesei várják portékáikkal az érdeklődőket. Az ország minden részéről több mint 100 dizájner és termelő érkezik Pannonhalmára.

DJ-k, költők, írók

Az ART Piknik Gasztro színpad lesz most is a rendezvény központja, a Ligetben található MVM színpad pedig a művészeti programok és beszélgetések fő helyszíne. Idén is lesz Chill Out Udvar, többek között Galactic Jackson, Minek és Minich állnak majd a lemezjátszók mögött. A fesztiválhoz idén csatlakozott a Németh Borház, valamint a Porta Látogatóközpont, mindkét helyen izgalmas programokkal készülnek.  Az eddigi évekhez hasonlóan kézműves workshopokon és művészeti foglalkozásokon alkothatnak a kreatív piknikezők, valamint lesznek könyvbemutatók, kiállítások is.

Tavaly indult a Bor és könyv programsorozat a Herold Pince teraszán. Idén Závada Péter költő, Simon Márton költő, Mező Misi zenész és Szűcs Péter író a meghívott vendégek.

Az ART Piknik június 8-9-én várja a látogatókat, részletes program az ART Piknik Facebook-oldalán.

Címlapfotó: ART Piknik