Éttermet kapott a világ legnépszerűbb videójátéka

2023. január 24.

Százmilliók várták, a világ legnépszerűbb videójátéka most végre megelevenedett egy étterem formájában.

A jövő hónapban a hollywoodi Universal Studióban nyílik meg a régóta várt Super Nintendo World. Az élménypark látogatói egy rendkívül magával ragadó helyszínen szórakozhatnak, ami minden apró részletében megidézi majd a legendás Super Mario videójátékot. Az új attrakciók között pedig a gombakirályság jellegzetes étterme, a Toadstool Cafe is – számolt be az Eater Los Angeles. A hírre bizonyosan százmillióknak kezd hevesebben verni a szíve. A Super Mario a világ legnépszerűbb videójáték franchise-a. A Super Mario Bros. az 58 milliós eladásával a videójátékok abszolút listáján a hatodik, a Mario Kart 8 / Deluxe követi őt a hetedik helyen 57 millióval. Ráadásul még további három Super Mario játék fért be minden idők 20 legnépszerűbb videójátéka közé.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David 🍜 (@coheteboy) által megosztott bejegyzés

A most nyitó Toadstool Cafe számos dizájn- és gasztronómiai elemet vett át a testvérétteremtől, a Kinopio’s Café-tól, ami 2021-ben nyitotta meg kapuit a japán Universal Studios területén. A gomba alakú gyorsétterembe belépve a vendégeket egy digitális ábra fogadja, amelyen Toad séf egy virtuális konyhában készülődik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David 🍜 (@coheteboy) által megosztott bejegyzés

A világ legnépszerűbb videójátéka valósággá válik

A videójáték rajongói feltehetőleg értékelni fogják a power-up ikonokat és az étkező mennyezetét díszítő élénkzöld Warp Pipákat. A térben elhelyezett, ablakoknak látszó képernyőkön részben a gombakirályságra nyílik kilátás, a maradékon pedig bepillantást nyerhetünk Toad séf konyhájába.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Russell Tom (@colossalrussell) által megosztott bejegyzés

A jellegzetes pöttyös gomba motívuma az egész belső térben megjelenik, a tapétától kezdve a székeken át a függőlámpákig. A videójáték zenéjéből készült remixek pedig megteremtik a vízvezeték-szerelő testvérekhez méltó hangulatot.

A menü természetesen olasz-amerikai jellegű lesz. Az üzemeltetők a karakterek megjelenéséből és személyiségéből merítettek ihletett az ételkülönlegességekhez. A park képviselője szerint a séf ajánlata valószínűleg az évszakok szerint változik majd.

„Az Universal egy mesebeli környezetbe invitálja a látogatókat. Általában egy filmből merít ihletet, de ebben az esetben egy videójátékba csöppenhetünk” – nyilatkozta Jon Corfino, az Universal Creative alelnöke.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David 🍜 (@coheteboy) által megosztott bejegyzés

A Toadstool Cafe tehát tökéletesen illeszkedik a popkultúra által vezérelt, magával ragadó élmények trendjeibe. A tematikus parkok nagy költségvetésű kiegészítői, mint például a Universal Studios Hollywood Harry Potter varázslóvilága és a Disneyland Star Wars: Galaxy’s Edge részlege azt sugallják, hogy a múlt nagy filmjeinek megidézése iránti lelkesedés egyhamar nem fog alábbhagyni.

Címlapfotó: Geeky Shots / Unsplash