A 3 legötletesebb borhűtési módszer

2023. április 27.

Három egyszerű, de nagyszerű eszköz, amivel mostantól gyerekjáték lesz a borhűtés és a bor hidegen tartása.

Ahogy a hőmérséklet emelkedni kezd, az ízlelésünk egy kis átalakuláson megy keresztül. A tél testes vörösborai átadják helyüket a könnyedebb, ropogósabb rozé- és fehérboroknak, amelyeket hűtve és a szabadban a legjobb fogyasztani. De mivel tarthatjuk kedvenc borainkat hidegen? A Food52 listájából kiderült!

Ez is érdekes lehet: Meddig áll el a kibontott bor?

1. Uashmama bortáska és hűtőtáska

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

UASHMAMA® Scandinavia (@uashmama_scandinavia) által megosztott bejegyzés

Az Uashmama bortáska és hűtőtáska ugyanolyan stílusos, mint amilyen praktikus. Az Olaszországban víz- és foltálló papírból készült, teljesen fenntartható, termesztett rostanyag felhasználásával. Gyártásának egyetlen fa sem esik áldozatául. Mindenkinek tökéletes választás, aki a borok és a természet szerelmese

2. Vinglacé borosüveg-hűtő

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

VINGLACÉ | Keep Wine Chilled (@thevinglace) által megosztott bejegyzés

A duplafalú és vákuumszigetelt Vinglacé borosüveg-hűtő remek társ abban, hogy kedvenc borunkat tökéletes hőmérsékleten tartsuk. Egyszerűen csavarjuk le a tetejét, helyezzük bele a kedvenc palackunkat, amit az eszköz aztán négy órán keresztül is hidegen tart.  Nem csak alkoholos italokhoz használhatjuk, limonádék, gyümölcslevek vagy jeges teák hűtéséhez kiváló.

3. Borhűtés és tárolás: márvány edény

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

lula eclectic | vintage goods (@lula_eclectic) által megosztott bejegyzés

Szeretjük az olyan konyhai dekorációt, ami több célt is szolgál? Ez a márvány edénytartó nagyszerű lehet a kedvenc habverők, merőkanalak és fakanalak tárolására, miközben borhűtőként szintén remekül helyt áll. Érdemes az edényt először a fagyasztóba tennünk, hogy a belső felülete megfelelő hőmérsékletet érjen el. Ennek köszönhetően azután sokkal tovább lesz hideg az italunk.

Címlapfotó: Ana Curcan / Unsplash