6 boros program májusban és júniusban, amit vétek kihagyni!

2025. május 02.

Somlótól Katalónián át Ausztráliáig járhatjuk be a borvilágot a legjobb májusi és júniusi boros programok segítségével.

Május és június is kiváló programokkal várja a borrajongókat. Az alábbi válogatásban biztosan megtalálják a kedvenceiket a buborékok szerelmesei, a távoli tájakat felfedezni vágyók és azok is, akik egy finomat ennének is a különleges borok mellé.

2025. május 8. – Vince Borműhely: Ausztrál borok exkluzív kóstolója

2025. május 8-án Ausztráliába „utazhatunk el” anélkül, hogy kitennénk a lábunkat Budapestről. A VIRTU étteremben megrendezésre kerülő VINCE Borműhely keretében Ausztrália világhírű borait kóstolhatjuk. A „kalauz” Németh András lesz, aki a Wineage képviseletében érkezik és vezeti majd a kóstolót. Hazánk egyik legnagyobb borimportőre immár 18 éve segíti a magyar borfogyasztókat, hogy felfedezzék a távoli vidékek különleges borait. A kóstoló szinte teljes keresztmetszetet ad, hiszen a legismertebb borvidékek (Margaret River, Barossa stb.) mellett az Ausztráliát a világhírnévig repítő fajták (shiraz, chardonnay, pinot noir) egyaránt megjelennek az este során.

Az eseményre az alábbi képre vagy szövegdobozra kattintva lehet jegyet vásárolni:

2025. május 15. – Kreinbacher Office privát kóstoló

A somlói Kreinbacher Birtok ma már egyet jelent a legmagasabb minőségű pezsgőkészítéssel. A Vince tesztek szinte állandó első helyezettjei a Kreinbacher pezsgők. A rajongóknak és ismerkedni vágyóknak ezúttal nem kell elmenniük Somlóra, hogy megkóstolhassák a portfólió legkiválóbb tételeit. A budapesti Palazzo Dorottyában található Kreinbacher iroda exkluzív szalonjában Prisztavok Zoltán kereskedelmi és marketing vezető prezentálja az érdeklődőknek a 8 tételes kóstolósort. Természetesen helyet kap benne a birtok ékköve, az Égoïste pezsgő is – 0,75-ös és magnum változatban egyaránt.

Az eseményre az alábbi képre vagy szövegdobozra kattintva lehet jegyet vásárolni:

2025. május 22-25. – Vince a Gourmet Fesztiválon

A budapesti Gourmet Fesztivál Budapest és Magyarország egyik legmeghatározóbb gasztronómiai eseménye. A magyar borok és a magyar gasztronómia egyik vezető platformjaként a Vince is kitelepül a 4 napra. A Vince standon többek között gint, provence-i rozékat, olasz ételeket lehet majd kóstolni és borászokkal is ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Vince stand teljes programja az alábbi képre vagy szövegdobozra kattintva olvasható el:

2025. június 6-7. – Vulkánvidéki bortúra: ízek, élmények, hajnalig tartó pillanatok

Fedezzük fel a Somló-hegy vulkanikus talaján született borok karakterét. Kóstoljuk meg a Kreinbacher, Tornai, Kolonics és Kancellár pincészetek ritka és különleges tételeit egy olyan gasztroélmény során, ami örökre megmarad az emlékezetünkben. A kis létszámú kétnapos túra nemcsak a borokról szól – panorámás szállás, ízletes helyi falatok, bormúzeumi látogatás és a semmihez sem fogható somlói terroir is a program része. És amikor már azt hisszük, hogy nem lehet fokozni az élményt, akkor jön a meglepetés: a Szent György-hegy Hajnalig Fesztivál. Minden résztvevő ajándékba megkapja a szombat este elstartoló Szent György-hegy Hajnalig Fesztivál belépőjét! Így, aki szeretné és érez magában még erőt, az egyénileg átmehet oda és egy fergeteges éjszakával koronázhatja meg a két napot!

Az eseményre az alábbi képre vagy szövegdobozra kattintva lehet jegyet vásárolni:

2025. június 12. – Vince Borműhely: A kékfrankos 8 arca

8 különleges tétel, 6 borvidék, 1 felejthetetlen este. A júniusi Vince Borműhelyen a magyar kékfrankos kerül a középpontba. A sorban ismert és kevésbé ismert, feltörekvő pincészetek borait is megkóstoljuk, így valódi felfedezőútra indulunk a kárpát-medencei fajta stílusbeli és területi változatosságán keresztül. A kóstolót Gábor Tamás WSET diplomás nemzetközi borakadémikus vezeti.

Az eseményre az alábbi képre vagy szövegdobozra kattintva lehet jegyet vásárolni:

2025. június 26. – Vince Borműhely: Katalónia gyöngyszemei

Csiklandozó buborékok. Spanyol életérzés és egy csodálatos nyáreste! Június utolsó Borműhelyén egy igazán különleges estére készülhetünk. A résztvevők útja ezúttal Katalóniába “vezet”, ahol a napfény, a tradíció és az innováció találkozik. A Terroir Club jóvoltából az Eudald Massana biodinamikus birtok tételeit kóstolhatjuk végig – egy olyan pincészet pezsgőit és vörösborait, amiket tíz generáció szeretete és szenvedélye formál. A sorban négy elegáns cava, egy karakteres vörösbor és egy üdvözlő frizzante kapott helyet – mindezt a Virtu gourmet falatkái teszik még emlékezetesebbé. A kóstolót Kató András (Terroir Club) vezeti, aki nemcsak a borokkal, de a hozzájuk fűződő történetekkel is készül.

Az eseményre az alábbi képre vagy szövegdobozra kattintva lehet jegyet vásárolni:

Címlapfotó: Zan Lazarevic / Unsplash