Tegyünk sajtot a kedvenc italunkba, varázslatban lesz részünk
Az internetet már berobbantotta a recept, egy próbát mindenképpen érdemes tenni vele.
A hűvös idő beköszöntével előtérbe kerülnek a forró italok. Ezeket legszívesebben az otthon melegében, bekuckózva kortyolgatjuk. A forró csokoládé az egyik legnépszerűbb alkoholmentes téli finomság, így itt az ideje, hogy új szintre emeljük kedvenc receptünket. A Daily Meal mutatott a minap egy trükköt, amivel az ital még különlegesebbé varázsolható.
Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az olyan, kifejezetten szokatlan receptek, mint például a húsleves vagy a miso leves alapú forró csokoládé. Első hallásra a legújabb trend is csak kicsivel kevésbé bizarr: a plusz hozzávaló, amitől a Daily Meal szerint még finomabb lesz a forró csokoládé, nem más, mint a krémsajt. A hideg, puha sajt selymes textúrája tökéletes egyveleget alkot a forró itallal, miközben valóságos ízbomba alakul ki a szánkban. Ha a desszertekben szeretjük a nem túl tolakodó sós ízeket, mindenképpen próbáljuk ki. (Korábban is mutattunk krémsajtos desszertet, IDE KATTINTVA megtekinthető az a nem kevésbé izgalmas édesség.)
Ha jártunk már télen Franciaországban – így a Daily Meal -, biztosan tudjuk, hogy a franciák komolyan veszik a forró csokoládét: sűrűn, valódi olvasztott csokoládéval és jó minőségű tejjel fogyasztják. Ettől még gazdagabb ízvilág jön létre. Ám nem feltétlenül kell Franciaországig utaznunk egy jó forró csokoládéért, elég, ha mi is válogatott alapanyagokat használunk. A krémsajtos verzió mellett pedig kísérletezhetünk bármilyen feltéttel: vaníliával vagy borsmentával is feldobhatjuk, hogy még izgalmasabb végeredményt kapjunk – zárja sorait az idézett cikk.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Candice Picard / Unsplash