Most bárki megkóstolhatja az 1956-os tokaji aszút, ehhez egy dolgot kell tennie
Különleges borok is előkerülnek Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén az év utolsó napjaiban.
2024. december 18-án kerül megrendezésre az év utolsó, ám annál különlegesebb borvacsorája a budapesti Mol Campuson található VIRTU Restaurantban. A Grand Tokaj Örök Életű Borok elnevezésű esemény keretében a Grand Tokaj pincészet legkiemelkedőbb borait és legendás évjáratait kóstolhatjuk meg egy felejthetetlen este keretében.
Személyesen Rábai László, a Grand Tokaj vezérigazgatója kalauzol minket ezen az estén, a nemrég Michelin-ajánlást kapott VIRTU öt fogásos vacsorája adja a tökéletes kiegészítést a Tokaji borvidékről érkezett borok mellé. A pincészet legjobb aktuális tételei mellett poharakba kerül a Museum Collection két különleges bora is: az 1956-os forradalom évében készült, illetve a 20. század legjobb évjáratának tartott 1972-ből származó 5 puttonyos aszú. Mindezt ráadásul 120 méterrel a Duna felett, Budapest tetején élvezhetjük!
A borvacsora borai és ételei
- Grand Tokaj Szamorodni 2021 – Fogadó falatok
- Grand Tokaj Meszes Furmint 2021 – Tengeri süllő ceviche
- Grand Tokaj 5 puttonyos aszú 2019 – Sütőtök krémleves
- Grand Tokaj 6 puttonyos aszú 2013 – Mangalica tarja, füstölt zellerkrém, töltött káposzta
- Grand Tokaj Museum Collection 5 puttonyos aszúk 1956 és 1972 – Túrós derelye, áfonya, málna
- Grand Tokaj Amphora Esszencia 2013 – Petit four
További részletek és helyfoglalás az esemény weboldalán (IDE KATTINTVA érhető el). Biztosítsuk helyünket még ma, nem érdemes lemaradni erről az egyszeri és megismételhetetlen utazásról!
Címlapfotó: VIRTU Restaurant