Most bárki megkóstolhatja az 1956-os tokaji aszút, ehhez egy dolgot kell tennie

2024. december 13.

Különleges borok is előkerülnek Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén az év utolsó napjaiban.

2024.  december 18-án kerül megrendezésre az év utolsó, ám annál különlegesebb borvacsorája a budapesti Mol Campuson található VIRTU Restaurantban. A Grand Tokaj Örök Életű Borok elnevezésű esemény keretében a Grand Tokaj pincészet legkiemelkedőbb borait és legendás évjáratait kóstolhatjuk meg egy felejthetetlen este keretében.

Személyesen Rábai László, a Grand Tokaj vezérigazgatója kalauzol minket ezen az estén, a nemrég Michelin-ajánlást kapott VIRTU öt fogásos vacsorája adja a tökéletes kiegészítést a Tokaji borvidékről érkezett borok mellé. A pincészet legjobb aktuális tételei mellett poharakba kerül a Museum Collection két különleges bora is: az 1956-os forradalom évében készült, illetve a 20. század legjobb évjáratának tartott 1972-ből származó 5 puttonyos aszú. Mindezt ráadásul 120 méterrel a Duna felett, Budapest tetején élvezhetjük!

asztalok, székek, háttérben borospalackok
Fotó: VIRTU Restaurant

A borvacsora borai és ételei

  • Grand Tokaj Szamorodni 2021 – Fogadó falatok
  • Grand Tokaj Meszes Furmint 2021 – Tengeri süllő ceviche
  • Grand Tokaj 5 puttonyos aszú 2019 – Sütőtök krémleves
  • Grand Tokaj 6 puttonyos aszú 2013 – Mangalica tarja, füstölt zellerkrém, töltött káposzta
  • Grand Tokaj Museum Collection 5 puttonyos aszúk 1956 és 1972 – Túrós derelye, áfonya, málna
  • Grand Tokaj Amphora Esszencia 2013 – Petit four

További részletek és helyfoglalás az esemény weboldalán (IDE KATTINTVA érhető el). Biztosítsuk helyünket még ma, nem érdemes lemaradni erről az egyszeri és megismételhetetlen utazásról!

Címlapfotó: VIRTU Restaurant