Olaszrizling rajongóknak kötelező programot ajánlunk

2024. május 30.

Az érdeklődők több mint 50 magyar, horvát, szlovák és szerb pincészet olaszrizling borát kóstolhatják meg egyetlen jegy áráért.

A GROW du Monde egy nemzetközi borverseny, amely az olaszrizling borokat gyűjti össze egész Közép-Európából. A világ minden tájáról érkezett borbírák (köztük több Master of Wine és Master Sommelier) a legjobb és legautentikusabb borokat keresik, amelyek abból a szőlőfajtából készülnek, amelyben az alapítók és a szervezők régóta és rendületlenül hisznek.

A GROW du Monde nemzetközi olaszrizling-borverseny 2024-ben a Balatonra költözött. Ennek köszönhetően a kísérőrendezvények között ott találjuk a GROW Aftert is. A borverseny után ugyanis több mint 50 közép-európai borászat mutatja be a nagyközönségnek is olaszrizlingjeit. A Balatonfüred Kongresszusi Központ egyedülálló és nemrég díjazott épületében 2024. május 31-én délután várják a borkedvelőket, ezen a programon adják át a borverseny díjait is.

Maga a GROW du Monde verseny 2024 május 29-én zajlott Balatonfüreden, a versenyre a házigazda magyar borok mellett cseh, szlovák, osztrák, szlovén, olasz, horvát, szerb és észak-macedón borokat is neveztek. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hat kategóriában háromszáznál is több bort kellett megkóstolniuk, mielőtt eldöntötték, kik legyenek a nagydíjasok, kik nyerjék a legcsillogóbb érmeket.

A versenyhez kapcsolódóan május utolsó napján 15 és 20 óra között Balatonfüreden rendezik meg a GROW Aftert, azaz Európa legjobb olaszrizlingjeinek sétakóstolóját. Az érdeklődők több mint 50 magyar, horvát, szlovák és szerb pincészet borait kóstolhatják meg. A jegyár 9.900 Ft/fő, amely tartalmazza valamennyi kiállító pincészet boraiból a kóstolót és elővételben a jegy.hu oldalon lehet megvásárolni.

Címlapfotó: GROW du Monde