A leghíresebb reggeli koktél a világon a karácsonyt is meghódította!
Egy jól elkészített pezsgős koktél garantáltan felpezsdít bármilyen ünnepi összejövetelt!
A minőségi pezsgők természetesen már önmagukban is emelik a téli ünnepek fényét, de ha valaki egy kicsit változatosabb, érdekesebb, egyedibb ízre vágyik, akkor érdemes kipróbálnia az alábbi pezsgős koktélok egyikét.
A mimóza a világ talán leghíresebb reggel fogyasztott koktélja. Klasszikus változata után bemutatjuk azokat a téli verziókat is, amik bármely napszakban tökéletesen illenek az ünnepi asztalra.
Klasszikus mimóza
A nagy klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen karácsonyi bruncholásról sem!
Hozzávalók
- 360 milliliter frissen facsart narancslé
- 750 milliliter hűtött száraz pezsgő vagy Prosecco
- Narancs szeletek, díszítéshez
Így készül
- Osszuk el a gyümölcslevet a 6 pezsgős pohár között (mindegyik 60 milliliter).
- Öntsük fel mindegyiket pezsgővel.
- Díszítsük mindegyiket egy szelet naranccsal.
Almás cider mimóza
Ahogy az idő lehűl, úgy a brunchok főszereplője is téli ízekbe burkolózik. Az almás cider mimóza egy tökéletes ünnepi ital, hozzájárul a felhőtlen ünnepléshez.
Hozzávalók
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 250 milliliter alma cider
- 750 milliliter Prosecco, Cava vagy pezsgő
Így készül
- Keverjük össze egy kis tányéron a cukrot és a fahéjat.
- Mártsuk vízbe a pezsgős poharakat, hogy rátapadjon a peremükre a cukros keverék.
- Töltsük meg a poharakat 1/4-ig alma ciderrel, majd töltsük fel pezsgővel vagy proseccóval.
Gránátalmás mimóza
Édes és enyhén fanyar ez a rubinvörös mimóza, ami bármilyen ünnepi alkalmat felpezsdít.
Hozzávalók
- 250 milliliter édesített gránátalmalé
- 750 milliliter pezsgő
- Gránátalma mag, díszítéshez
Így készül
- Töltsünk meg a poharakat 1/4-ig gránátalmalével.
- Öntsük fel száraz pezsgővel.
- Díszítsük gránátalma magokkal.
Tiffany mimóza
Ez a gyönyörű kék mimóza jéghidegen a legfinomabb. Elkészítése előtt ezért érdemes behűteni a pezsgőt és a Blue Curacaót is.
Hozzávalók
- 1 citrom szelet
- 2 evőkanál kristálycukor
- 60 milliliter kék Curaçao
- 750 milliliter száraz pezsgő, Cava vagy Prosecco
- 500 milliliter limonádé
Így készül
- Tegyük a cukrot egy kis tányérra.
- Kenjük be a citrommal a poharak peremét, majd mártsuk őket bele a cukorba.
- Osszuk el egyenletesen a kék curacao-t két pohár között.
- Töltsük meg a poharakat félig pezsgővel, majd adjuk hozzá a limonádét.
Lemóza
Vigyázat, ez a mélyvörös, áfonyás koktél nagyon addiktív!
Hozzávalók a sziruphoz
- 250 gramm cukor
- 250 milliliter víz
- 500 gramm áfonya
- 1 citrom héja
Hozzávalók a koktélhoz
- 500 milliliter limonádé
- 750 milliliter száraz pezsgő vagy Prosecco
- Friss áfonya, díszítéshez
Így készül
- Egy közepes serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a cukrot és a vizet.
- Adjuk hozzá az áfonyát és a citromhéjat, és forraljuk fel a keveréket.
- Csökkentsük a hőt, és pároljuk a keveréket körülbelül 5 percig.
- Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni
- Szűrjük le a keveréket egy tiszta üvegbe.
- Öntsünk egy evőkanál áfonya szirupot a pezsgős poharakba, majd öntsük fel 1/4-ig limonádéval.
- Töltsük fel a poharakat pezsgővel.
Tequila Sunrise Mimóza
Ez a frissítő koktél tökéletes zárása a nagy ünnepi vacsorának.
Hozzávalók
- narancs karikák, díszítéshez
- cukor, az üveg pereméhez
- 60 milliliter tequila
- 750 milliliter száraz pezsgő
- 125 milliliter narancslé
- pár csepp grenadine
Így készül
- Kenjük be a poharak peremét naranccsal, majd mártsuk őket a cukorba.
- Öntsünk mindegyik pohárba 30 milliliter tequilát, és félig öntsük fel pezsgővel.
- Adjuk hozzá a narancslevet és grenadine-t.
- Díszítsük narancskarikával.
Címlapfotó: Caterina Trimarchi / Shutterstock