A leghíresebb reggeli koktél a világon a karácsonyt is meghódította!

2022. december 25.

Egy jól elkészített pezsgős koktél garantáltan felpezsdít bármilyen ünnepi összejövetelt!

A minőségi pezsgők természetesen már önmagukban is emelik a téli ünnepek fényét, de ha valaki egy kicsit változatosabb, érdekesebb, egyedibb ízre vágyik, akkor érdemes kipróbálnia az alábbi pezsgős koktélok egyikét.

A mimóza a világ talán leghíresebb reggel fogyasztott koktélja. Klasszikus változata után bemutatjuk azokat a téli verziókat is, amik bármely napszakban tökéletesen illenek az ünnepi asztalra.

Klasszikus mimóza

narancsos mimóza
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock

A nagy klasszikus, ami nem hiányozhat egyetlen karácsonyi bruncholásról sem!

Hozzávalók

  • 360 milliliter frissen facsart narancslé
  • 750 milliliter hűtött száraz pezsgő vagy Prosecco
  • Narancs szeletek, díszítéshez

Így készül

  1. Osszuk el a gyümölcslevet a 6 pezsgős pohár között (mindegyik 60 milliliter).
  2. Öntsük fel mindegyiket pezsgővel.
  3. Díszítsük mindegyiket egy szelet naranccsal.

Almás cider mimóza

alma cider pohár
Fotó: Oksana Mizina / Shutterstock

Ahogy az idő lehűl, úgy a brunchok főszereplője is téli ízekbe burkolózik. Az almás cider mimóza egy tökéletes ünnepi ital, hozzájárul a felhőtlen ünnepléshez.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 250 milliliter alma cider
  • 750 milliliter Prosecco, Cava vagy pezsgő

Így készül

  1. Keverjük össze egy kis tányéron a cukrot és a fahéjat.
  2. Mártsuk vízbe a pezsgős poharakat, hogy rátapadjon a peremükre a cukros keverék.
  3. Töltsük meg a poharakat 1/4-ig alma ciderrel, majd töltsük fel pezsgővel vagy proseccóval.

Gránátalmás mimóza

gránátalma koktél pohárban
Fotó: nblx / Shutterstock


Édes és enyhén fanyar ez a rubinvörös mimóza, ami bármilyen ünnepi alkalmat felpezsdít.

Hozzávalók

  • 250 milliliter édesített gránátalmalé
  • 750 milliliter pezsgő
  • Gránátalma mag, díszítéshez

Így készül

  1. Töltsünk meg a poharakat 1/4-ig gránátalmalével.
  2. Öntsük fel száraz pezsgővel.
  3. Díszítsük gránátalma magokkal.

Tiffany mimóza

kék ital pezsgős pohárban
Fotó: Ekaterina Jurkova / Shutterstock

Ez a gyönyörű kék ​​mimóza jéghidegen a legfinomabb. Elkészítése előtt ezért érdemes behűteni a pezsgőt és a Blue Curacaót is.

Hozzávalók

  • 1 citrom szelet
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 60 milliliter kék Curaçao
  • 750 milliliter száraz pezsgő, Cava vagy Prosecco
  • 500 milliliter limonádé

Így készül

  1. Tegyük a cukrot egy kis tányérra.
  2. Kenjük be a citrommal a poharak peremét, majd mártsuk őket bele a cukorba.
  3. Osszuk el egyenletesen a kék curacao-t két pohár között.
  4. Töltsük meg a poharakat félig pezsgővel, majd adjuk hozzá a limonádét.

Lemóza

piros koktél poharakban
Fotó: Efremova Gulia / Shutterstock

Vigyázat, ez a mélyvörös, áfonyás koktél nagyon addiktív!

Hozzávalók a sziruphoz

  • 250 gramm cukor
  • 250 milliliter víz
  • 500 gramm áfonya
  • 1 citrom héja

Hozzávalók a koktélhoz

  • 500 milliliter limonádé
  • 750 milliliter száraz pezsgő vagy Prosecco
  • Friss áfonya, díszítéshez

Így készül

  1. Egy közepes serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a cukrot és a vizet.
  2. Adjuk hozzá az áfonyát és a citromhéjat, és forraljuk fel a keveréket.
  3. Csökkentsük a hőt, és pároljuk a keveréket körülbelül 5 percig.
  4. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni
  5. Szűrjük le a keveréket egy tiszta üvegbe.
  6. Öntsünk egy evőkanál áfonya szirupot a pezsgős poharakba, majd öntsük fel 1/4-ig limonádéval.
  7. Töltsük fel a poharakat pezsgővel.

Tequila Sunrise Mimóza

narancssárga koktél
Fotó: Elena Veselova / Shutterstock

Ez a frissítő koktél tökéletes zárása a nagy ünnepi vacsorának.

Hozzávalók

  • narancs karikák, díszítéshez
  • cukor, az üveg pereméhez
  • 60 milliliter tequila
  • 750 milliliter száraz pezsgő
  • 125 milliliter narancslé
  • pár csepp grenadine

Így készül

  1. Kenjük be a poharak peremét naranccsal, majd mártsuk őket a cukorba.
  2. Öntsünk mindegyik pohárba 30 milliliter tequilát, és félig öntsük fel pezsgővel.
  3. Adjuk hozzá a narancslevet és grenadine-t.
  4. Díszítsük narancskarikával.

Címlapfotó: Caterina Trimarchi / Shutterstock