A világhírű társasjáték boros kiadást kapott

2022. október 25.

A társasjáték új kiadása szőlőbirtokokkal, pincészetekkel és egyéb borászattal kapcsolatos kiegészítőkkel rendelkezik.

A Monopoly játékból több mint 200 millió példányt adtak el világszerte, mióta a Parker Brothers 1935-ben először bemutatta, így a világ legnépszerűbb szabadalmaztatott társasjátéka. A játék számtalan speciális és nemzeti kiadása már több mint hatvan országban jelen van. Így nem meglepő, hogy most egy újabb dobással álltak elő.

Jó hír a kaliforniai borok szerelmeseinek

fehér bor poharakban
Fotó: Scott Warman / Shutterstock

Eljött az idő, hogy a kaliforniai borok és társasjátékok rajongói megtöltsék a borospoharaikat és kipróbálják a Monopoly Napa Valley társasjáték új kiadását. A legnépszerűbb kaliforniai szőlőültetvények (St. Helena, Calistoga és Yountville) is a társasjáték ingatlanjai között szerepelnek. Felkerült a táblára a helyiek által gyakran látogatott napai Oxbow Public Market, ahol élelmiszer- és borosboltok és éttermek találhatók.

Ezenfelül számos ikonikus pincészet is megjelenik a Monopoly Napa Valley kiadásában, köztük a Frank Family Vineyards. Alapítója, Rich Frank így nyilatkozott a decanter oldalának: „Nagyon örülök annak, hogy olyan ikonikus pincészetek mellett szerepelhetünk a játékban, mint például a Beringer és a Sterling.” A Hall Wines és a JaM Cellars pincészetek mellett az oakville-i székhelyű Napa Cellars is szerepel az ingatlanok és helyszínek között.

A társasjáték már az ünnepek előtt beszerezhető

szőlőültetvény, barna föld
Fotó: Daniel Salgado / Unsplash

A játék forgalmazója a Top Trumps USA megerősítette, a Monopoly Napa Valley a közelgő ünnepi szezonra való tekintettel már rendelhető.

„Hónapokat töltöttünk azzal, hogy megfelelően tudjuk a térség pincészeteit ábrázolni. Reméljük, hogy a helyiek és a Napa Valley rajongói hosszú évekig élvezni fogják a játékot” – nyilatkozta Jennifer Tripsea, a Top Trumps USA képviselője a decanter oldalának.

A Monopoly Napa Valley társasjáték ára 39,95 dollár (nagyjából 16 ezer forint) lesz. A kaliforniai pincészeteket bemutató változat egyébként nem az első borral kapcsolatos kiadása a híres társasjátéknak. Franciaországban a Monopoly „edition des vins” kiadás az ország legjobb szőlőtermő területeit tartalmazza. Ebben a játékban a burgundi Corton-Charlemagne számít a legmagasabb értékű teleknek.

Címlapfotó: VGstockstudio / Shutterstock