Egy igazi ritkaságot is kóstolhatunk a Vince Gálán, ami ráadásul nem is bor
Nem szabad kihagyni! Magyarországon egyetlen manufaktúra készíti, de a világban is alig találkozni vele. A Vince Gála délutánján egy különleges mesterkurzus keretében lesz kóstolható.
A Vince Gála eddigi történetében példa nélküli mesterkurzus indul 2023. november 18-án délután 5 óra előtt pár perccel. Hazánk egyik legismertebb étterme, az elsőként Michelin-csillagot kapott és azt azóta is örző Costes étterem készít tányérdesszertet klementin, fehércsoki és lépesméz felhasználásával a sokszorosan díjnyertes Árpád Pálinka tételei mellé.
Az Árpád Pálinka négy egészen különleges tétellel „adja fel a leckét” a Costes séfjének. A lepotica szilvából virágos, mézes, nőknek is kedves pálinka, a körték királyából, a piros vilmosból készült fűszeres, zamatos pálinka, a kompótos jegyeket mutató bársony birs mellett a poharakba kerül egy gyömbérpárlat is. Utóbbi egészen egyedülálló Magyarországon és a világban is csak nagyon kevés helyen készítik. Önmagában lélegzetelállító élmény lesz ez a citrusos-fűszeres párlat, ami a gyömbér karácsonyi „státusza” ellenére ugyanúgy megállja a helyét nyáron szódával, mint télen önmagában vagy grogban. Rendkívül izgalmas, hogy a Costes csapata milyen ízeket gondolt ki eme különlegesség mellé.
Az ízorgia mellett ráadásul a mesterkurzuson sok érdekességre is fény derül. Megtudhatjuk, hogyan kell szakszerűen pálinkát kóstolni, milyen illatokat, ízeket lehet kiérezni az egyes típusokból, hogyan lehet a pálinkákat ételekhez párosítani és hogy hogyan készülnek az Árpád Pálinka díjnyertes párlatai.
A mesterkurzust mindenkinek bátran ajánljuk: akkor is, ha csak az élményre vágyunk, akkor is szakmai fortélyokat sajátítanánk el és akkor is, ha belesnénk egy kicsit a pálinka készítés kulisszái mögé.
Jegyek korlátozott számban még kaphatók IDE kattintva (a Vince Gála weboldalán).
Információk
- Kóstolósor: Árpád lepotica szilva pálinka, piros vilmoskörte pálinka, bársony birs pálinka, gyömbérpárlat
- Costes tányérdesszert: lépesméz, répa, klementin, fehércsoki
- Előadó: Szigeti Éva, a Costes étterem főcukrásza
- Időpont: 2023. november 18., 16:45-17:30
- Jegyár: 14 990 Ft (a lenti boxra kattintva vásárolható meg)