A borkóstolás művészete: megérkeztek a Vince Gála Art and Wine jegyek

2023. szeptember 04.

A Vince Gála 2023-ban bemutatott új típusú Art and Wine jegyei új szintre emelik művészet és bor kapcsolatát.

2023. november 18-án ismét a Szépművészeti Múzeumban találkoznak a borok és a művészetek szerelmesei. Ahogy azt tavaly már átélhették a Vince Gála vendégei, idén is többet kínál Magyarország egyik legnagyobb boros eseménye egy sima borkóstolónál.

Az ismételt helyszínválasztás, vagyis a Szépművészeti Múzeum nem véletlen. Úgy gondoljuk, a „boralkotások” bemutatására tavaly megtaláltuk az igazán méltó helyet, a művészet egyik legfontosabb és legnagyobb múlttal rendelkező színterét. Az 1906-ban megnyílt Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon. Gyűjtőköre az egyetemes művészet, gyűjteményei az európai képzőművészet szinte minden ágának összes korszakába bepillantást engednek. Egészen különleges élmény lesz a 2023. november 18-i Vince Gála, ahol a nagy mesterek művei között sétálva kortyolhatják a vendégek a bort, az emberiség másik megkülönböztetett alkotását.

Vince Gála az impresszionista festészet jegyében

Bor és művészet kapcsolatát szeretnénk még szorosabbra fűzni a 2023-ban bevezetett, már megvásárolható Art and Wine névre hallgató új jegykategóriával. Az elővételben megváltható jeggyel a Vince Gála vendégei nemcsak welcome pezsgős fogadtatásban részesülnek, mielőtt korlátlan borfogyasztásra invitáljuk őket a kiállítóknál, de részt vehetnek egy VIP vezetett Renoir kiállításon is. A Szépművészeti Múzeum a párizsi Musée d’Orsay-val és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben szeptembertől nagyszabású kiállítást rendez Pierre-Agusute Renoir műveiből. A festő és modelljei címet viselő tárlat a francia és egyetemes impresszionizmus egyik legnagyobb művészének alakábrázolásait állítja a középpontba.

Az Art and Wine jegy 45 perces VIP tárlatvezetést foglal magában a Renoir kiállításon. Az egész nap folyamatosan induló kis csoportos turnusokat mindenkor a Szépművészeti Múzeum szakemberei vezetik. Tőlük számos kulisszatitkot, a feliratokon nem szereplő információt tudhatnak meg a résztvevők. Az Art and Wine jegy természetesen korlátlan borfogyasztásra is jogosít a Vince Gálán. Ajándékként pedig egy welcome pezsgővel lepjük meg az érkezőket.

Az Art and Wine jegy már megvásárolható online kedvezményesen 26 990 forintért. Érdemes minél előbb lecsapni a lehetőségre és a legjobb magyar borokat a legnagyobb impresszionista festő képeivel (is) megünnepelni.