A Vincells Borékszer új csodájába Jammertal bort zártak

2022. október 24.

2022. október 15-én, szombaton mutatta be minden eddiginél pompásabb és értékesebb nyakékeit a Vincells Borékszer, ahol a világon egyedülálló technikával dolgoznak.

Több éves tudományos kutatómunka eredményeként egy magyar házaspár alkotta meg azt az alapanyagot, amely a természetes borból készült szilárd anyag. Ebből az egész világon egyedülálló alapanyagból pedig csodaszép, különleges ékszerek készülnek. Csikósné Homolya Ágnes, a Vincells Borékszer alapítója még egyetemi évei alatt kezdte a technológia kifejlesztését, és egészen 2014-ig egy olaszországi utazásig nyúlik vissza a történetük. A végleges metódust csak első gyermekükkel való várandóság alatt sikerült kifejleszteni. A Vincells márkával 2021 januárjában mutatkoztak be közösségnek, közvetlen második gyermekük születése után néhány héttel. Még izgalmasabbá teszi a történetet, hogy Ágnes eredeti szakmáját tekintve építőmérnök. A kövek formája és az ékszerek foglalata így különös hangsúlyt kap.

Vincells Borékszer, kék dobozban nyaklánc
Fotó: Vincells Borékszer

„Valódi, igazi és iható borból készítünk ékszereket egy különleges kémiai technológia a segítségével. A 8-10 héten át tartó a folyamat során a folyékony bort szilárdítjuk meg. Így az alkalmassá válik arra, hogy ékszerkőként ragyogjon tovább. Rajtunk kívül senki nem készített még a világon borból ékszert, így jogvédelem alatt állunk. Minden ékszerünk egyedi azonosító sorszámot kap. Az ékszerekhez tartozó tanúsítványban igazoljuk a Vincells kőhöz felhasznált bor származását és évjáratát, valamint feltüntetésre kerülnek a nemesfém adatai is” – mondta Ágnes.

2022. október 15-e különleges nap a Vincells Borékszer életében. Minden eddiginél káprázatosabb és értékesebb ékszereket mutattak be eddig elkészült borékszerek mellett az impozáns Mystery Hotel Budapestben ismert emberek, a sajtó munkatársai és a borkedvelő közönség köreiben.

Vincells Borékszer + Jammertal

„Közel egy éve dolgozunk a két királynői nyakék elkészítésén, amelyek nem mások, mint a The Vincells Lux és a The Vincells Luna. Gondos tervezési munka, precíz ötvösmunka és mérnöki tudás volt szükséges, hogy elkészülhessenek a nyakékek. Ezek stílusa eltér korábbi minimalista és geometrikus formavilágunktól.  A nagyékek szívében, a központi helyre kerülő nagyméretű medálban egy-egy díjnyertes borból készült Vincells kő került. A The Vincells Lux névre keresztelt 14 karátos arany nyakékünk szívébe a villányi Jammertal Borbirtok díjnyertes bora a Koh-I-Noor 105.6 borát zártuk be. A The Vincells Luna nevet viselő ródiumozott ezüst nyakékünkbe pedig szintén egy Jammertal bort, az Ars Poetica Chardonnay-t. Fontos még megemlíteni a nyakék elkészítéséhez felhasznált különleges technológiát, amely a szemek oldalról történő egymáshoz csapolását jelenti. Ezt a rögzítési módszert az építőipari gyakorlatból emeltük át és alakítottuk át az ékszerkészítéshez. Ezzel a módszerrel egy különlegesen tartós és exkluzív megjelenést biztosító szemszerkezetet alkottunk meg” – nyilatkozta Ágnes.

vincells borékszer, négy ember áll egy asztal mögött, asztalon ékszerek és borospalackok
Fotó: Vincells Borékszer

Az esemény megrendezésével a Vincells Borékszer egyik célja az volt, hogy megmutassa a Vincells életérzést finom falatok és kiváló borok, élő szaxofon muzsika és egy eredeti Marc Chagall grafika, valamint a káprázatos ékszerek kíséretében. Vendégeiket egyúttal borkóstolóra is invitálták. Ezáltal nemcsak megcsodálni lehetett a kiállított ékszereket, hanem meg is kóstolhatták azokat a borokat melyekből ékszereik készültek. Így prezentálhatták a Vincells ékszerek egyediségét és különlegességét. Ahány bor, annyi féle színű és kőszerkezettel rendelkező Vincells kő jön létre. Az eseményt hagyománnyá szeretnék formálni és 2023 őszén folytatni a bor és ékszer különleges találkozásának ünneplését.

(promóció)
Címlapfotó: Vincells Borékszer