Nem tűzhely, nem sütő: a legropogósabb házi sültkrumpli készítésének titka

2025. október 06.

Egy egészen egyszerű trükkel turbózható fel a házi sült krumpli.

A házi sült krumplinál a tökéletes végeredmény nem azon múlik, milyen típusú krumplit vásárolunk vagy hogy hájjal, vagy héj nélkül sütjük a burgonyát. A titok nyitja nem más, mint a mikrohullámú sütő – állítja az in.hu cikke.

Mivel nagyon tömör, a burgonyát gyakran nehéz úgy megsütni, hogy belül is átsüljön, miközben kívül ropogós marad. A mikró előnye, hogy belülről kifelé melegít, így amikor a burgonya a serpenyőbe kerül, már nem nyers. Ennek következtében pont akkorra fog belül megpuhulni, amikor a külseje aranybarnára pirul.

Így készül

  1. Készítsük elő a krumplit: pucoljuk meg (ha kell) és daraboljuk fel.
  2. Tegyük egy hőálló tányérra egy rétegben, majd fedjük le enyhén nedves papírtörlővel, hogy ne száradjon ki.
  3. Mikrózzuk magas fokozaton, amíg kissé megpuhul. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy elinduljon a folyamat. Ez körülbelül 5-6 perc, de a mikró teljesítményétől és a darabok méretétől is függ.
  4. Innen már jöhet a sütés a serpenyőben vagy bármilyen más elkészítési mód. A végeredmény: belül puha, kívül tökéletesen ropogós krumpli.

Címlapfotó: engin akyurt / Unsplash