7 díjat zsebelt be egy magyar jégkrém a nemzetközi versenyen!

2023. augusztus 12.

A nyolcból 7 jégkrém kapott díjat a gasztronómia Oscarjának is nevezett Great Taste Award versenyen.

Hogyan lesz egy hátizsákos kirándulásból és két magyar srác álmából világsiker? Az Anjuna tengerpartján jött ötletből 2015-ben születtek azonos néven a növényi alapú jégrémek. A kollekcióból most 7 íz elhozta az élelmiszeripar legrangosabb elismerését és idéntől 3 országba exportálnak. A Cápák befektetői lepasszolták az Anjuna projektjét, a szakma és a fogyasztók viszont visszaigazolták az első osztályú hozzávalókból készült termékeket.

„A Great Taste Award 95 óta a legrangosabb nemzetközi élelmiszeripai díj, amit egy többszáz fős szakmai zsűri oszt ki. Száraz jégen küldtük ki a jégrémeket Londonba és izgatottan vártuk a szakmai zsűri vaktesztjének eredményét” – mondja Szalay József ügyvezető. Anno a Cápák című műsorban is szerencsét próbált, és bár ott nem kaptak befektetést, az Anjuna márkája jobban szárnyal, mint valaha. A gluténmentes, laktózmentes, vegán és fenntartható termékekkel az Anjuna csapata a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában nevezett 8 termékkel. Ezekből 7 jégkrém kapott 1 vagy 2 csillagot, amik tulajdonképpen az élelmiszeripar Michelin-csillagjaiként is felfoghatók. (3 csillagot nem osztottak ebben a kategóriában.)

A 2 csillagos jégkrém

A legnagyobb nyertes 2 csillaggal a szicíliai pisztácia. A zsűri kiemelte a pörkölt pisztáciás ízjegyeket, a hívogató színt, valamint hogy az ice-pop krémesen olvad, akár egy fagylalt, és nagyon kellemes ízt hagy a szájban. Emellett 1 csillagot kapott az elefántcsontparti kókusz, az eper & mangó, a málna & lime, a mangó & maracuja, a mogyorós csokoládé, valamint a sós földimogyoró & étcsokoládé. Ezek jégrém és fagylalt kategóriában magas minősítésnek számítanak. Azt jelentik, hogy a zsűri egyértelműen díjazta a magas minőségű és első osztályú alapanyagokból készült jégkrémeket, a felhasznált alapanyagokat. A vakteszt egyébként azt jelenti, hogy a bírák minden előzetes információ és csomagolás nélkül, vakteszt során, pusztán az íz alapján hozzák meg döntésüket.

Az Anjuna idén kezdett exportálni 3 országba, Svédországba, Szlovákiába és Romániába is szállítanak. A nyertes ízek (is) kóstolhatók a 3 budapesti és a balatonfüredi üzletben, de a jégrémek ott vannak a Tesco, az Auchan, a Spar és a Kifli.hu polcain is. Eddig szezonálisan működtek, de hamarosan nyílik a Király utcai egész éves üzlet, ahol sütikkel újítanak. Ahogy a jégrémeknél megszokhattuk, itt is marad a vegán-gluténmetes vonal, a trópusi ízek iránti vonzalom és a folyamatos kísérletezés.

Címlapfotó: Anjuna