Íme a finomság, ami miatt 2023-ban mindenki el fog menni a Balatonra!

2023. május 22.

Ha nyár, akkor Balaton és ha Balaton, akkor idén ez a finomság. Kihagyhatatlan!

A Balatoni Turizmus Szövetség 2023-ban tizedik alkalommal rendezte meg a Balaton fagyija versenyt. Ezúttal 12 fagylaltozó és cukrászda összesen 20 fagylaltkreációval nevezett. A szervezők a győztes édesség receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik, így a tó körüli régió bármely cukrászdája vagy fagylaltozója elkészítheti a nyertes fagylaltot.

2023-ban a balatoni tövises mangó sorbet lett a Balaton fagyija. A finomságot a balatonalmádi Amaretto Fagyizó nevében Varga Tamás készítette el a versenyre. A pénteki megmérettetésen különdíjat kapott a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltja, a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó édes csalogány fagylaltja, valamint a balatonakarattyai Sissi fagyizó túrógombócos finomsága. 

A sonline.hu beszámolója szerint fagylaltmesterek már reggel fél hétkor egy előzetesen összeállított ütemterv és sorrend szerint megkezdték a fagylaltok készítését. A zsűri elnöke Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke volt. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta: az elmúlt tíz év alatt a nyertes fagylaltozók igazi turista zarándokhellyé váltak.

Címlapfotó: Gábor Kulcsár / Unsplash