Mossuk meg a kenyeret, csodát fogunk látni!
Már több mint félmillióan like-olták ezt az elképesztő trükköt.
A noflakeysalt nevű los angelesi szakács-influenszer 163 ezer követővel rendelkezik a Facebookon (és 450 ezerrel az Instagramon). Ehhez képest is kiemelkedő, hogy legutóbbi videója már 547 ezer like-nál tart. Ebben azt magyarázza el, a kenyeret(!) miért szokta megmosni.
Kezdésként a videóban ő is elmondja, nem minden kenyeret szokott fogyasztás előtt megmosni. A frisset nem, a szikkadt, száraz és fagyasztott változatokat viszont mindig. Ezeket legelőször bő forró víz alá tartja, lecsepegteti, majd sütőbe teszi. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítja. A sütőben a hő hatására elpárolog a kenyérben a mosás után még megmaradt nedvesség, ráadásul ropogóssá válik a héja. Teljesen olyan lesz, mint ha most sütötték volna – ígéri noflakeysalt.
Ha egy isteni recept részeként hasznosítanánk újra a megmaradt kenyeret, azt is megtehetjük. Korábban ennek mikéntjét is bemutattuk.
Címlapfotó: Kate Remmer / Unsplash