37 éve várjuk, most végre Magyarországra is megérkezik!

2023. december 03.

Immár hivatalos: Észak-Amerika, Nyugat-Európa, Ázsia és a Közel-Kelet után hamarosan Magyarország következik.

A Monterock International engedélyt kapott a Five Guys étterem működtetésére Közép- és Kelet-Európában. Így nagy valószínűséggel pár éven belül Szlovákiában és Magyarországon is találkozhatunk vele – írja a szlovák parameter.sk oldal.

A Five Guys az USA és a világ egyik leghíresebb és legkedveltebb hamburgerező lánca. 1986-ban nyitotta első, virginiai egységét, ma már 1850 étteremmel rendelkezik világszerte. Jelen vannak Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Állítólag Barack Obama volt amerikai elnök is nagy kedvelője a hamburgerjeinek. A hálózat terjeszkedése a franchise-rendszer bevezetésével gyorsult fel. 2003-tól másfél év alatt 300 új egységre adtak ki engedélyt a tulajdonosok.

Most a többek között a vendéglátás, ingatlan-, élelmiszer- és italbefektetésekre fókuszáló Monterock International cég kötött megállapodás Five Guys egységek megnyitásáról Közép- és Kelet-Európa 5 országában. Ennek értelmében átvesznek két már működő éttermet Bécsben, és 2028-ig újabbakat hoznak létre Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon.

A világ egyik legfelkapottabb hamburgerező hálózata nem olcsó. Bécsben egy hamburger 12 euróba (átszámítva 4560 forintba), egy sajtburger 13 euróba (4940 forint), egy kis sült krumpli pedig 5,5 euróba (2090 forint) kerül.

Mivel a vállalás 2028-ig szól, előfordulhat, hogy még 5 évet kell várnunk. Addig a világ 18. legjobb hamburgerét készítő magyar üzletlánccal vígasztalódhatunk.

Címlapfotó: Towfiqu barbhuiya / Unsplash