3 összetevőből percek alatt összedobható a legjobb téli krémleves

2025. január 14.

Tartalmas, egyszerű és finom krémleves, amit tényleg mindenki könnyen el tud magának készíteni.

Ha nincs túl sok időnk a főzésre, ám szeretnénk valami egyszerű, de mégis tartalmas és finom ételt készíteni, próbáljuk ki ezt a kukoricakrémlevest. Csupán három alapanyagra lesz szükségünk hozzá és pillanatok alatt összedobhatjuk. A receptért The The Kitchn szeresztőségének jár a köszönet.

Krémleves kukoricából

Hozzávalók

  • 425 g morzsolt kukoricaszem
  • 5 dl cukrozatlan zabtej (a sima tej is tökéletes)
  • 28 g sótlan vaj
  • fél teáskanál só; frissen őrölt feketebors
  • tálaláshoz friss metélőhagyma.

Így készül

  1. Mossuk át a kukoricát, majd tegyük egy közepes méretű serpenyőbe és közepes lángon pirítsuk meg. Ez azért fontos, hogy elpárologjon a nedvesség a szemekről.
  2. Rakjunk félre nagyjából 90 grammot, a maradékot pedig tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a tejet, és turmixoljuk simára.
  3. A korábban már használt serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a félretett kukoricát. Pirítsuk nagyjából 1 percig, amíg a szemek barnulni és pattogni kezdenek.
  4. Öntsük fel a pépesített kukoricával, sózzuk és főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ha szükséges, adjunk hozzá még sót, és végül szórjuk bele a borsot. Tálalás előtt apróra szeletelt metélőhagymával díszítsük.

Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Fusco Studio / Unsplash