A 2 perces trükk, amivel a megmaradt pizza frissé varázsolható!

2023. november 07.

Minden másnapos pizza valósággal újjászületik ezzel a végtelenül egyszerű trükkel.

A pizza egyértelműen frissen és forrón esik a legjobban. Nem mindig fogy azonban el az egész. Ilyenkor sokan esnek abba a hibába, hogy később egy mikrós felmelegítés után fogyasztják el a maradék szeleteket. Aki már elszánta magát egy ilyen lépésre, jól tudja, hogy így felmelegített pizza közel sem esik olyan jól, mint frissen.

A thekithchn csapata viszont megtalálta azt a módot, amivel akár 5 perc alatt új életet lehelhetünk a hűtőben éjszakázó pizzaszeletekbe. A tippnek azok fognak a legjobban örülni, akiknél a konyhai eszközök között egy air fryer (vagy egy hasonló sütésre képes légkeveréses sütő) is megbújik.

Hogyan melegíthető fel a pizza air fryerben?

  • Melegítsük elő a készüléket 180 fokra.
  • Helyezzünk egy zsírpapírt a gépbe, majd rakjunk rá egy-két szelet pizzát.
  • A vékonyabb tésztából készült pizzáknak 2-3 perc is elég, a vastagabb tésztából készült szeleteknek viszont 4-5 perc is kell ahhoz, amíg ismét hólyagosodni kezd rajtuk a sajt. Ez jelenti azt, hogy kész vagyunk.

Pár további javaslat

  • A zsírpapírba érdemes kisebb lyukakat vágnunk, hiszen így a levegő könnyebben kering a gépben.
  • Mielőtt felmelegítenénk a pizzát, érdemes leszednünk az olyan friss alapanyagokat, mint a bazsalikomlevél, vagy a rukkola.
  • Bár általánosságban elég pár perc a felmelegítéshez, mivel minden air fryer más, ezért az első próbálkozások során figyeljünk a szeletekre.
  • Ne rakjunk bele kettőnél több szeletet (kisebb készülékeknél egy szelet javallott), mert így nem egyenletesen fognak átsülni és össze is ragadhatnak.

Címlapfotó: Catia Climovich / Unsplash