Olasz reggeli: a legjobb dolog, ami a tojással történhet
Pár plusz hozzávaló, pár plusz perc és újjászületik a tojásos reggelink! Garantáltan a család kedvence lesz.
Ha unjuk a tojásrántottát, és pár percnél több időnk van a konyhában, készítsük el az olaszok kedvencét, a frittatát. Ez a tojásos reggeli nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom és laktató is. A frittata akkor is tökéletes, ha vendégeket várunk és nem akarunk sokat bajlódni a főzéssel. Nagyjából 30 percre lesz szükségünk ehhez a fogáshoz.
A készítéséhez érdemes jó minőségű alapanyagokat beszerezni, például olasz prosciuttót és pecorino sajtot – javasolja a receptet eredetileg közlő Hamu és Gyémánt. Próbáljunk meg továbbá friss bazsalikommal dolgozni, hiszen így lesz igazán ízletes a végeredmény. A receptben felsorolt összetevők mellett gyakorlatilag bármilyen zöldséget felhasználhatunk maradékmentés céljából.
Fritatta
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 7 ml tej
- 40 g pecorino romano sajt
- 2 csipet só
- 5-6 szelet prosciutto sonka
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint néhány szem fürtös paradicsom
- 4-6 nagyobb darab bazsalikomlevél
Így készül
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Vegyünk elő egy nagyobb tálat, törjük fel bele a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet és reszeljük bele a sajtot.
- A prosciuttót vágjuk fel vékonyabb szeletekre és egy hőálló nyelű, vastag serpenyőben pirítsuk le. Nagyjából 3-4 perc után locsoljuk le az olívaolajjal és tegyük bele a paradicsomokat.
- Pirítsuk még 1-2 percig, majd öntsük fel a tojással és közepes lángon süssük addig, míg a széle elkezd pirulni.
- Ezután nincs más dolgunk, mint az egészet elhelyezni az előmelegített sütőben, ahol körülbelül negyed óra alatt tökéletesen megsül. Várjunk, amíg kicsit kihűl, majd tálaljuk a friss bazsalikomlevelekkel.
Címlapfotó: Alex Lvrs / Unsplash