Olasz reggeli: a legjobb dolog, ami a tojással történhet

2024. november 28.

Pár plusz hozzávaló, pár plusz perc és újjászületik a tojásos reggelink! Garantáltan a család kedvence lesz.

Ha unjuk a tojásrántottát, és pár percnél több időnk van a konyhában, készítsük el az olaszok kedvencét, a frittatát. Ez a tojásos reggeli nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom és laktató is. A frittata akkor is tökéletes, ha vendégeket várunk és nem akarunk sokat bajlódni a főzéssel. Nagyjából 30 percre lesz szükségünk ehhez a fogáshoz.

A készítéséhez érdemes jó minőségű alapanyagokat beszerezni, például olasz prosciuttót és pecorino sajtot – javasolja a receptet eredetileg közlő Hamu és Gyémánt. Próbáljunk meg továbbá friss bazsalikommal dolgozni, hiszen így lesz igazán ízletes a végeredmény. A receptben felsorolt összetevők mellett gyakorlatilag bármilyen zöldséget felhasználhatunk maradékmentés céljából.

Fritatta

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 7 ml tej
  • 40 g pecorino romano sajt
  • 2 csipet só
  • 5-6 szelet prosciutto sonka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint néhány szem fürtös paradicsom
  • 4-6 nagyobb darab bazsalikomlevél

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Vegyünk elő egy nagyobb tálat, törjük fel bele a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet és reszeljük bele a sajtot.
  3. A prosciuttót vágjuk fel vékonyabb szeletekre és egy hőálló nyelű, vastag serpenyőben pirítsuk le. Nagyjából 3-4 perc után locsoljuk le az olívaolajjal és tegyük bele a paradicsomokat.
  4. Pirítsuk még 1-2 percig, majd öntsük fel a tojással és közepes lángon süssük addig, míg a széle elkezd pirulni.
  5. Ezután nincs más dolgunk, mint az egészet elhelyezni az előmelegített sütőben, ahol körülbelül negyed óra alatt tökéletesen megsül. Várjunk, amíg kicsit kihűl, majd tálaljuk a friss bazsalikomlevelekkel.

Címlapfotó: Alex Lvrs / Unsplash