Íme a legőrültebb sajttorta recept!
Ez a tényleg egyedülálló sajttorta recept egyetlen ponton tér csak el a lehétköznapibb receptektől.
Egy krémes, minőségi alapanyagokból elkészített sajttorta már önmagában mennyei desszertként szolgál. És ezt még lehet fokozni! Ha megszórjuk némi felkockázott szalonnával, a füstös, sós ízesítés új szintre emeli a klasszikus édességet. Ha nyitottak vagyunk az új dolgokra és ki merünk lépni a komfortzónánkból, próbáljuk ki a merész párosítást. Az élmény garantáltan felejthetetlen lesz – ígéri a The Daily Meal cikke!
A szokatlan párosítás különleges kontrasztot alkot egymással. A sajttorta édes-fanyar íze kihangsúlyozza a bacon füstös jegyeit, amire a krémes, ropogós textúra még inkább rásegít. Valószínűleg sokan meglepődnek, esetleg megijednek a kombinációtól, ám aggodalomra semmi ok. Csak izgalmasabbá és egyedivé válik a desszert általa.
Az elkészítéshez használható bármelyik jól bevált sajttorta recept, így a plusz teendő mindössze annyi, hogy apróra vágjuk a szalonnát és megsütjük. Ha szeretnénk még intenzívebb ízeket létrehozni, adjunk barnacukrot vagy juharszirupot a serpenyőbe, hogy ellensúlyozzuk a sós ízeket. Ízlés szerint akár már a kekszes alapba belesüthetjük a szalonnát, de a sajtkrém tetejére szórva is tökéletes.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Büşra Salkım / Unsplash