A tökéletes sült szalonna titka egy szó szerint apró trükk
A ropogós sült szalonna elkészítéséhez egy minden háztartásban megtalálható hozzávalóra van csak szükség.
Mindannyian átéltük már a konyhában a küzdelmet: megpróbáltuk sütni egy kis bacont, de a végeredmény nem lett olyan ropogós, amilyennek elképzeltük. Nemrég a The kitchn bloggere belebotlott egy TikTok-videóba, ahol részletesen bemutatják, mi a trükkje a tökéletesen ropogós sült szalonna elkészítésének. Szerencsére a megoldás egyszerűbb, mint hinnénk.
@thechoppedcouple Do you flour your bacon? 🥓 Creates perfectly cripsy bacon for BLT’s, by reducing the curling! #tryit #kitchentips #kitchenhacksthatwork #bacontok #thechoppedcouple #bltsandwich ♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath
Higgyünk a liszt erejében!
Előfordulhat, hogy szkeptikusan állunk a módszerhez, és először kicsit bátortalanul adagoljuk a lisztet. Ne féljünk jól megszórni vele, hiszen úgy sokkal ropogósabb és szaftosabb lesz.
Ne pazaroljuk a helyet, a sok sült szalonna a jó!
Nem baj, ha a szalonnacsíkok összeérnek a tepsiben, mert a sütőben úgyis összemennek majd. És ahogy az előző pontban, a liszt esetében is megtanulhattuk, minél több, annál a jobb!
Figyeljük az időt!
Sokan azt állítják, hogy a bacont 200 fokon körülbelül 20 percig kell sütni, de ne feledjük. Egyetlen univerzális szabály azonban nem létezik, hiszen mindenkinek más a sütője. A túl ropogós szalonna elkerülése érdekében érdemes szemmel tartani a szalonnát az utolsó 5 percben. Így biztosan az ízlésünknek megfelelő lesz.
Ha a fenti három jó tanácsot betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a reggeli (vagy az ebéd, vagy a vacsora) végeztével mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.
Címlapfotó: Jonathan Daniels / Unsplash