Szurkáljuk meg főzés előtt, csodát fogunk látni!
A végeredmény érezhetően finomabb lesz.
A sütőpapír egyetlen lapja is rengeteget segíthet, ha azt szeretnénk, hogy az étel könnyen átkerüljön a tepsiből a hűlő rácsra. A praktikussága azonban nem merül ki a sütőben: a mikróban és a lassúfőzőben és az air fryerben is könnyű alkalmazni, feltéve, hogy nem lépjük túl a hőmérsékleti határát.
A mikróban a sütőpapír segít, hogy az étel ne ragadjon oda a tányérhoz vagy más edényhez, így a tisztítás is könnyebb. Ha fedőként használjuk, érdemes néhány apró lyukat szúrni bele, hogy a főzés közben keletkező gőz távozni tudjon, és az étel egyenletesen melegedjen. Lassúfőzőben a sütőpapír remek választás az edény kibélelésére. Bár levesek vagy főzelékek esetén nem akadályozza teljesen a kifröccsenést, szárazabb ételeknél nagyon hasznos – írja a The Daily Meal.
Sütésnél vagy serpenyős ételeknél – például tojás vagy lazac esetén – szintén érdemes sütőpapírt használni. Ebben az esetben azonban nagyon fontos, hogy mindig vágjuk a papírt a serpenyő méretéhez, hogy ne érintkezzen a forró fűtőfelülettel, és ne okozzon balesetet. Ha betartjuk ezeket a szabályokat, a sütőpapír segít tisztán tartani a konyhát, és az ételkészítés menetét is egyszerűbbé teszi.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Anna Kumpan / Unsplash