Mi az? A magyarok is sokat esznek belőle és centrifugában készül
Kedvenc ételeink közül számosban megtalálható.
A globális vízmentes tejzsírpiac jelentős növekedése előtt áll az elkövetkező években. Az Allied Market Research elemzése szerint a 2021-ben 3 milliárd dolláros piac 2031-re elérheti a 6 milliárd dollárt, ami évi 7,2%-os átlagos növekedési ütemet jelent – írja az Einnewsra hivatkozva az Agrárszektor.
A vízmentes tejzsír előállításához használt technológiai fejlesztések lehetővé tették a termék funkcionális tulajdonságainak javítását. Ez megnövelte a felhasználási lehetőséget és várhatóan elősegíti a piac további bővülését.
A gyártási folyamat során a vajból vagy tejszínből centrifugák segítségével távolítják el a vizet és a zsírmentes szilárd anyagokat. Az így kapott termék könnyebben tartósítható és tárolható.
A piac növekedését elsősorban a minőségi élelmiszeripari termékek iránti növekvő kereslet hajtja. A fogyasztók egyre tudatosabbak a vízmentes tejzsír egészségügyi előnyeivel kapcsolatban, ami szintén növeli a keresletet.
A magyarok által kedvelt élelmiszerek körül vízmentes tejzsír található a kenhető sajtkészítményekben és a Túró Rudiban is.
Címlapfotó: guibolduc / Unsplash