A tökéletes rántott hús titka az evőkanál
A tökéletes rántott hús kedvéért nem kell kimozdulni otthonról. Egy egészen egyszerű trükk segítségével máris Bécsben érezhetjük magunkat.
A rántott hús minden kétséget kizáróan a magyarok kedvenc étele. 2021-ben egy reprezentatív kutatáson mérték fel, a magyarok milyen étrendet követnek és mik a kedvenc ételeik. A kedvenceknél az első három helyen csupa rántott étel végzett, az a dobogó legfelső két fokán rántott hús:
- rántott csirkemellfilé
- rántott karaj
- rántott sajt
Ennek megfelelően kényesek vagyunk a rántott húsra, csak a tökéletes lehet a jó belőle. Számos trükk van, mivel lehet ezt elérni. A könnyed légies panírhoz gyakorlatilag csak egy egészen apró változtatásra van szükség. Tegyünk egy evőkanál olajat a felvert tojásba, mielőtt belemártjuk a húst. Ez az apróság látványos eredményt fog hozni: a panír levegősebb, rugalmasabb lesz és kevésé tapad rá a húsra.
Egyszer próbáljuk ki, utána garantáltan mindig így fogjuk készíteni kedvenc rántott húsunkat. Ha pedig a nyári melegben nincs kedvünk a sercegő, forró olaj mellett állni, ezekbe az éttermekbe menjünk egy jó rántott húsért.
Címlapfotó: Mark König / Unsplash