Magyar bonbon nyerte a gasztronómia Oscar-díját 2022-ben

2022. október 07.

14 ezer mintát küldtek be idén a Great Taste Awardsra, a magyar desszert a maximális számú csillagot kapta.

A maximálisan odaítélhető három csillagot kapta a londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja. A töltött csokoládék kategóriájában ezzel az első helyen végzett ez a desszert a gasztronómia Oscarként számon tartott megmérettetésen. A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt.

Fotó: ZAX kézműves csokoládéműhely

Még csak három éve működik, de így is sorra zsebeli be a rangosabbnál rangosabb elismeréseket a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely. Idén a Great Taste Awardsra összesen 14 200 mintát küldtek be a versenyzők, ezeket több tucat független gasztronómus értékelt. A szakértői zsűri nemcsak kóstol, hanem javaslatokat is fűz a nevezett receptekhez, melyeket a zsűritagok több körben tesztelnek is.

A Varga Zsuzsa csokoládémester vezette ZAX kézműves csokoládéműhely idén négy termékkel indult a legmagasabb presztízsű világversenyen, a minden minőségi kompromisszumot nélkülöző bonbonok minden érintett kategóriából hozott el díjat.

Tökéletes párosítás

Fotó: ZAX kézműves csokoládéműhely

Varga Zsuzsa csokoládémester a háromcsillagos bonbon készítésekor ügyelt arra, hogy az étcsokoládé íze egyensúlyba kerüljön a passiógyümölcs frissességével és savasságával, ami olyannyira jól sikerült, hogy a zsűrit is levette a lábáról.

„Kiválóan prezentált, gyönyörű csokoládé, melynek fényes márványozása egyszerűen lenyűgöző. Nagyon tetszett a csokoládé talp mintázásával kapcsolatos részletgazdagság. Imádtuk a passiógyümölcs ízt, a csokoládéalapok tökéletesen illeszkedtek a gyümölcsös karamellhez. Tökéletes párosítás!” – fogalmazott értékelésében a zsűri.

A díjnyertes csokoládékülönlegességet már külön kollekcióban, elegáns dobozban is megvásárolhatják az érdeklődők a manufaktúra honlapján. Kellemes kulináris kényeztetés, de egyedi céges ajándéknak is kiváló, ugyanis a ZAX-nál a csokoládékat különleges, akár teljesen átbrandelt , cégre-eseményre szabott csomagolással is kínálják. És ha még ez sem lenne elég, akkor maga a csokoládé is szín- és ízválasztással rendelhető.

(támogatott tartalom)
Címlapfotó: Fotó: ZAX kézműves csokoládéműhely