16 zöldség, amit otthon is könnyen termeszthetünk és úgy jobban is járunk

2023. február 21.

Erkélyen vagy akár a lakásban is termeszthető számos Magyarországon népszerű zöldség. Olcsóbb és megbízható forrás, mégis kevesen élnek vele.

Számos zöldség igazi vitaminbombának számít, ráadásul a legtöbbet közülük mi magunk is termeszthetjük otthon. Ha esetleg nem kertes házban lakunk, ne csüggedjünk, hiszen vannak zöldségek, melyeket edényekben, konténerekben is könnyedén termeszthetünk. Így hát nemcsak a növények ízét, frissességét élvezhetjük, hanem magát a termesztési folyamatot is. Ráadásul pénzt is spórolhatunk vele, ami a mostani helyzetben kiemelten fontos lehet. Az Agrárszektor összegyűjtötte, melyek azok a zöldséget, melyeket akár bent, a lakásunkban vagy az erkélyünkön is termeszthetünk.

Egy kiskert igazi kincset érhet, azonban nem mindenkinek adatik meg (vagy éppen nem is szeretne) egy kertes ház, de jó hír, hogy számos növényt lakásban is termeszhetünk. Legyen szó gyümölcsökről, fűszerekről vagy zöldségekről, a sikeres termesztéshez nincs is másra szükségünk, csak egy kis napfényre, vízre, megfelelő hőmérsékletre, konténerekre és odafigyelésre. Most pedig nézzük, melyek azok a vitaminban gazdag zöldségek, amiket bent is megtermelhetünk magunknak és a családunknak – írja az Agrárszektor a balconygardenweb oldalra hivatkozva.

 1. Spenót
 2. Saláta
 3. Zöldhagyma
 4. Retek
 5. Hagyma
 6. Articsóka
 7. Spárga
 8. Paprika
 9. Mángold (itt írtunk róla nemrég cikket)
 10. Cékla
 11. Paradicsom
 12. Sóska
 13. Padlizsán
 14. Pak choi
 15. Brokkoli
 16. Káposztafélék

Ha kedvet kaptunk hozzá, ne habozzunk. Az elhatározás után a megvalósítás már könnyen fog menni. Ehhez segítséget internetes szakmai oldalakról, kertészeti áruházak munkatársaitól kaphatunk.

Címlapfotó: ALEXANDRA TORRO / Unsplash