Egy magyar cukrászdát választottak a világ 14. legjobbjának

2023. október 03.

Két magyar cukrászda is felkerült a világ 150 legjobb cukrászdáját rangsoroló listára. A zsűri azt is elárulta, mit érdemes mindenképpen megkóstolni.

Az angol TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb, cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két magyar cukrászda is helyet kapott – számol be az örömteli hírről az oroscafe.hu.

A magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként” leíró oldal ezúttal egy TOP 150-es listával állt elő, amiben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja – olvasható a cikkben.

A magyar siker sem maradt el: két budapesti egység is belefért az előkelő lista első harmadába. A harminckettedik helyre rangsorolt New York Café mellett a rendkívül előkelő tizennegyedik helyet foglalja el az Óbudán, a Szépvölgyi úton található Daubner cukrászda.

A TasteAtlas méltatása szerint a Daubner Cukrászda Budapest egyik legjobb cukrászdájaként szerzett hírnevet, a helyieket és a turistákat egyaránt vonzza. Mint írják, az 1901-ben az orosházáról elszármazott Daubner Béla által alapított cukrászda számos finomsága közül kiemelkedik a Dobos torta. A New York Caféban a csokitortát javasolják mindenképpen megkóstolni.

A TasteAtlason nem ez az első kiemelkedő magyar szereplés. 2023 áprilisában mi is cikkeztünk a világ legjobb leveseinek listájáról, ahol két hagyományos magyar leves is bekerült a legjobb 30 helyezett közé.

Címlapfotó: SwapnIl Dwivedi / Unsplash