A borrajongók kedvenc helyén is ünnep lesz a húsvét!

2023. április 07.

Pezsgős reggeli, dűlőtúra, borkóstoló, szuper koncertek: ideális húsvét, ideális helyen a borrajongóknak.

A TALI TÁLLYÁN Tokaj-Hegyalja kult- és gasztro programsorozata, amely idén tavasszal már a 3. alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők régi vágya, hogy Tállyát nyüzsögni, élni lássák, és hogy minél több vendégnek megmutathassák értékeiket. Küldetésüknek érzik, hogy a helyi együttműködésnek és a közös gondolkodásnak köszönhetően, a település egységesen és rendszeresen kinyissa kapuit a turisták előtt.

Életre hívták 2022-ben ezért a nyitott pincék, nyitott porták rendezvénysorozatot Tali Tállyán néven, idén húsvétkor pedig már a III. Tali Tállyán kerül megrendezésre 2023. április 8-10. között.

Folyamatos borkóstolók, gasztronómiai élvezetek és remek koncertek is színesítik a napokat. A résztvevők borútlevelet váltva végigjárhatják a pincészeteket, részt vehetnek akár e-bike-kal dűlőtúrán, de a hagyományokba is betekintést nyerhetnek.

Az Oroszlános Borbirtok pezsgős reggelivel gondoskodik a napok vidám kezdetéhez, és már péntek este koncerttel várja a látogatókat. Szombati napon sem maradnak a vendégek fellépők nélkül, délután és este is felejthetetlen hangulatra számíthatunk.

Érezd a tavasz nyugalmát, a borvidék szépségét, fedezd fel Tállyát Európa mértani közepén!

Tali, Tállya, húsvét!

2023. április 7. péntek 19:00-22:00

Az Iris zenei társulata koncertről koncertre változtatja repertoárját. A magyar szövegcentrikus dalkincsből merítve és angolszáz slágerek magyarra fordításával alkotják meg akusztikus átdolgozásaikat, intim hangulatú koncertjeiken. A fiatalokból álló csapat duó formájában érkezik Tállyára választékos zenei felhozatallal.

Szombaton két nagyszerű fellépővel is várunk a III. Tali Tállya rendezvény keretein belül. Délután és este hangulatért felelős a Verspresso és a Yewo.

2023. április 8. szombat 14:00-16:00

A Verspresso egy friss zenei – irodalmi projekt, amit Tóth Balázs gitáros, dalszerző hívott életre. A projekt célja, a magyar irodalmi kincsek zenén keresztüli népszerűsítése olyan művészek bevonásával, akik saját stílusukkal, hangjukkal idézik meg és közvetítik a jelenkor számára, örökbecsű irodalmi alkotásainkat.

2023. április 8. szombat 19:00-22:00

A Yewo két fiatal színész, zenei ambícióinak szüleménye. A 70-es évek inspirálta 5 tagú rock zenekar akusztikus felállással, hasonló élményt nyújt, mint nagyzenekaros koncertjeiken szerte az országban: ellenállhatatlan klasszikus rock a legnagyobbakat idézve, hazai ízekkel fűszerezve.

Címlapfotó: ALEXANDRA TORRO / Unsplash