Egy magyar alkoholmentes bor diadalmaskodott a világ egyik legnagyobb borversenyén!

2023. március 14.

Egy rozé pezsgő az első magyar alkoholmentes bor, ami aranyérmet nyert a rangos nemzetközi borversenyen.

A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a németországi Mundus Vinin nyert aranyérmet a Törley Alkoholmentes Rosé. Az immár hagyományosan megrendezett tavaszi fordulón idén első alkalommal írtak ki bor alapú, alkoholmentes kategóriát. Innen az első magyar érmet a Törley Pezsgőpincészet Kft. hozta el.

A Törley „alkoholmentes pezsgője” kápráztatta el a Mundus Vini nemzetközi borverseny szakmai zsűrijét Németországban! A tavalyi év sikerterméke, a Törley Alkoholmentes Rosé ugyanis elegáns rosé színének, intenzív gyöngyözésének, friss gyümölcsös ízének és szőlőmustból származó édességének köszönhetően aranyérmet nyert.

A Mundus Vini borversenyen idén először mérték össze az alkoholmentes italokat. A tavaszi forduló keretében megrendezett eseményen a világ minden tájáról beküldött, összesen 187 tétel került górcső alá. Ezek között jutott a csúcsra a Törley által nevezett tétel.

A Törley rosé italát egy speciális vákuum technológia segítségével alkoholmentesítik. Így nyeri el a pezsgők íz- és zamatvilágát hordozó végső állapotát. A végeredmény egy olyan magas minőségű buborékos ital, amely akkor jön jól, ha bármilyen okból nem fogyaszthatunk alkoholt. Ám azoknak is szól, akik egyszerűen nem szeretik az alkoholt. Így biztos, hogy senki nem marad ki az ünneplésből, bátran és bármilyen körülmények között koccinthatunk vele!

alkoholmentes bor, barna palack, háttérben poharakkal koccintanak
Fotó: Törley Pezsgőpincészet Kft.

A termék iránt az utóbbi fél évben igencsak meglendült a kereslet. Tavaly év végén a Törley Alkoholmentesből több, mint a duplája kelt el az előző évinek. Az érdeklődés a decemberi kampány óta is töretlen. Ezt bizonyítja, hogy az év első két hónapjában háromszor annyi alkoholmentes Törley-t értékesített a cég, mint a 2022-es évnek ugyanebben az időszakában.

Címlapfotó: Anastasiia Rozumna / Unsplash