Nemzetközi díjat nyert a magyar étterem, ami alig fél éve nyitott!

2023. január 10.

Megválasztotta a rangos nemzetközi zsűri 2022 legjobb magyar éttermét. A győztesről legtöbben valószínűleg még sose hallottak.

2022-es évre is átadták a World Culinary Awards díjakat, vagyis a világ legjobbjainak járó gasztronómiai elismeréseket. Rengeteg kategória létezik, még a legjobb vendéglátást kínáló légitársaságot és utazásszervező céget is díjazzák.

Természetesen vannak különösen nagy presztízzsel bíró kategóriák. Mindenekelőtt ilyen a világ legjobb étterme cím, amit a perui Mayta étterem nyert el. A legjobb gasztromárka díjat a Budapesten is egységgel rendelkező Nobu kapta, míg Európa legjobb éttermének az olasz Uliassit választották.

Az egyes országok legjobbjai szintén elismerésben részesültek két kategóriában is. Magyarország legjobb „hagyományos” éttermének a Vörösmarty téren található, egykor két Michelin-csillagos Onyxot választották meg. A szállodában működő legjobb magyar étterem (Hungary’s Best Hotel Restaurant) 2022-ben Magyarországon a zsűri döntése alapján a budapesti The Ritz-Carlton Hotelben található Ottimo lett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

OTTIMO Budapest (@ottimobudapest) által megosztott bejegyzés

Az Erzsébet téri szálloda étterme 2022-ben váltott koncepciót és nevet. Korábban Deák Street Kitchen néven futott, akkor adta át a helyét az olaszos stílusú Ottimónak. Ez nem az első koncepcióváltás itt. Az épületben aktuálisan működő szálloda rendre küzd azzal, hogy becsalogassa a nem szállóvendégeket is. Magyarországon ugyanis valamiért az emberek kevésbé fogadják el, hogy egy szálloda éttermébe az utcáról is be lehet térni, és hogy ott valódi fine dining részese lehet. A World Culinary Awards díja így, mondhatni, nem jött rosszul.

Címlapfotó: Anastasiia Rozumna / Unsplash