3+1 tipp: így lesz tökéletes a piknik!

2023. június 14.

Az önfeledt nyári piknik pillanatait olyan apróságok teszik tökéletessé, mint a megfelelő pohár, eszköz vagy éppen bor kiválasztása. Mutatjuk a Vince kedvenceit!

Valljuk be, kicsit hosszúra nyúlt az esős, hűvös tavasz, és már nagyon vártuk, hogy újra a bőrünkön érezzük a nap jóleső cirógatását! Elő a plédekkel, irány a kert, vagy a szabadban alvás – mi pedig mutatjuk a piknik elengedhetetlen kellékeit!

1. Tökéletes piknikpohár

Míg a konyha biztonságában kedvünkre válogathatunk a borhoz és a hangulatunkhoz illő darabokból, addig odakint sokszor kell kompromisszumos megoldásokat kötnünk… Vagy, eddig legalábbis kellett, mert az Unncommongoods.com kínálatában elérhető elegáns üvegpohár minden képzeletet felülmúl. Nemcsak arról van szó, hogy a kehelyből úgy élvezhetjük a finom kortyokat, mint otthonunkban, hanem hogy speciális kialakításának köszönhetően ez a pohár is könnyen megáll a talpán. Leszúrhatjuk magunk mellé a földbe, vagy akár el is dönthetjük a pléden: garantáltan minden csepp benne marad. Mármint azok közül, amelyeket nem fogyasztunk el egyből a nyári hőségben.

2. Borbarát „banyatank”

Nagybevásárlások alkalmával is jól jöhet egy olyan szatyor, amelyet nem fogni kell, hanem belekapaszkodva lehet tolni, hiszen ezzel szó szerint leveszi az ember válláról a terhet. Aki pedig valaha szervezett már boros eseményt, tudja, hogyha üvegekkel kell ezt az adott táskát megpakolni, a cipekedés még embert próbálóbb feladattá válik. Erre gondolhattak a kialakítói is ennek a guruló borbarát táskának, amely három rekeszével próbál minden eshetőségre megoldást kínálni – legyen szó baráti piknikezésről vagy folyóparti pezsgőzésről. A felső rekeszben tányér és evőeszközök helyezhetők el biztonságosan, a középső tároló pohártartóként funkcionál, az alsó rekeszbe pedig jöhetnek a Vince-tesztről kiszemelt palackok, vagy egyéb személyes kedvenc nyári italok.

3. Borvidéken két keréken

View this post on Instagram

A post shared by KORSHI 01 (ZERO UM) (@korshi01)

A nyár a nagy biciklis túrák ideje, amikor az ember szívesen kerekezik el egyik pincétől a másikig. Bár a melegebb hónapokban sok pincészet tart állandóan nyitva, és készül fel ülőalkalmatosságokkal, ne bízzuk a véletlenre, hiszen akár saját piknikasztalt és székeket is magunkkal vihetünk! Jeriël Bobbe termékdizájner álmodta meg ezt a bicikli csomagtartójára is könnyűszerrel felapplikálható piknikszettet, amelyet könnyedén széthajthatunk ülőalkalmatosságnak és egy kis asztalkának. A zsámoly része egyben tárolóként is funkcionál, azaz vihetünk magunkkal mindent, ami egy szabadtéri piknikezéshez vagy kerti borozáshoz eszközként felmerülhet; bort pedig kérjünk az éppen aktuálisan útba eső pincészettől.

+1 Provence-i szépség

Nincs piknik tökéletes bor nélkül! A Fleurs de Prairie rozé a provence-i táj iránti iránti szenvedélyből, védelmének vágyából született. Ezt igazolja a HVE (Haute Valeur Environnementale) megkülönböztető címke is, mely a környezet iránti tiszteletet jelzi. A borkészítés során mind a szőlőfajták, mind pedig a terroir karakterét igyekeznek megőrizni. Az éjszaka kellős közepén szüretelt szőlőt kíméletesen préselik, majd alacsony hőmérsékleten erjesztik, feltárva az aromák komplex palettáját és megőrizve a bor frissességét. Az egyedi palackba töltött, a halvány rózsaszirmok színét idéző bor már a látványával is jókedvre derít!

Válogatta: Kalmár Borbála

Címlapfotó: Kateryna Hliznitsova/Unsplash