Vince Magazin júniusi lapajánló: Summertime

2023. június 09.

Ó-ió-ció-áció-káció-akáció-vakáció! A Vince Magazin júniusi lapszáma mi másról is szólhatna, mint a legkedvesebb, nyári évszak ünnepléséről!

Ennek megfelelően lapszámunk tesztszekciójában a könnyű, nyári borokat teszteltük. Úgyhogy érkezzenek is a balatoni tartalmak: meglátogattuk Figula Mihályt, és kifaggattuk a Veszprémi Érseki Pincészetet a terveikről. Interjúztunk legifjabb Bujdosó Ferenccel, keresztül-kasul bejártuk a Zalát, ettünk, felfedeztünk, kirándultunk és persze belekóstoltunk a közösségi borukba, a Hegykébe. A fővárosból hozunk egy újabb tradicionális pezsgősztorit: ezúttal a Garamvári Szőlőbirtok kerül reflektorfénybe. Debreczeni Mónika és a Vylyan titka megfejthetlen: ahogy megyünk előre az időben, ők úgy képesek mindig megfiatalodni, míg Kovács Nimródon abszolút nem fog a kor. Mindez, és még sok minden más a Vince Magazin júniusi lapszámában, VinAgora melléklettel!

Könnyű nyári borok tesztje

egy háttérben álló alak bort tölt poharakba
Fotó: Talabér Géza/Vince Magazin

Júniusi tesztünkön a 2022-es évjáratú, 1500-2500 forint között kapható, reduktív eljárással készült csendes és gyöngyözőborokat kóstoltuk. A meleg évszakra, a vakáció kellemes eltöltésére enyhülést nyújtó frissítő, könnyed és főleg jó ár-érték arányú, visszafogottabb alkoholtartalomú borokat ajánlunk: sok fehéret a nyugodt délutánokhoz és néhány vöröset a csillagfényes vacsorákhoz. A következő hónapok sztárja lehet a méltatlanul mellőzött siller, de a közel 50 zamatos, üdítő tételből, buborékkal vagy anélkül, biztosan talál mindenki a poharába valót!

Balaton, te csodás!

egy férfi támaszkodik a kőfalnak
Fotó: Talabér Géza/Vince Magazin

Ha nyár, akkor irány a Balaton: a júniusi lapszámunkban is számos pincészet érkezik innen. Meglátogattuk Figula Mihályt, akivel egy bensőséges hangulatú interjúban beszélgettünk jelenről, filozófiáról, életről, és természetesen a borok is szóba kerültek.

Új borászat hazánk boros palettáján a Veszprémi Érseki Pincészet, amely igen ambíciózus tervekkel vágott bele a borkészítésbe! Hozzájuk hasonlóképpen viszi előre az ifjonti hév ifjabb Bujdosó Ferencet, vagy ahogy a családban mindenki hívja, Ferkót, aki egy sportkarrierjét derékba törő sérülést követően gyorsan letette névjegyét a borkészítésben is: az általa jegyzett Sauvignon Blanc a fajta nemzetközi borversenyéről aranyéremmel jött haza!

A Garamvári sztori

hátom pezsgős pohárral koccintanak
Fotó: Csomor Alexander/Vince Magazin

Budafokon pezseg az élet, mi pedig folytatjuk is a múlt lapszámban elkezdett pincetörténetet: Törleytől ezúttal Garamváriék vették át a stafétát. Mitől is más a szőlőtermesztés, ha az ember kifejezetten pezsgőkészítésben gondolkozik, és hogyan lesz egy kis családi vállalkozásból ma az egyik legkeresettebb hazai márka? Erről is beszélgettünk.

Rejtett tündérvilág

három boros palack
Fotó: Talabér Géza/Vince Magazin

Utazás rovatunkban nem először kerekedünk fel Zalába, és nem először ejt bennünket ámulatba az ott tapasztalható nyugalom és meghittség! Nemcsak boraik miatt érdemes útba ejteni a Kányaváry Borbirtokot: minden év nyarán náluk tartják a zalai borászok közreműködésével megrendezett Bor.Zene.Zala fesztivált, de aki nyugodtabb körülményekre vágyik, az sem fog csalódni: csinos vendéghazak is várják a pihenni vágyókat. A Bonne Chance mára már Zala elmaradhatatlan része: a lenyűgöző természet ölelésében páratlan gasztro- és szálláslehetőség húzódik – ha kell egy jó tipp, idén merre is érdemes elindulni vakáció céljából, szívből ajánljuk őket!

És ha már Zala, hát elhozzuk a borvidék közösségi borának, a Hegyke a legújabb évjáratát! És egyből mutatunk is öt jó tippet, kikhez érdemes betérni, ha a környékben járunk.

Érmek és érmesek

egy asztalon boros poharak, mellettük boros palack
Fotó: Dancsecs Ferenc/Vince Magazin

Idén sem maradunk VinAgora melléklet nélkül: mutatjuk a teljes aranyérmes listát! Amelyen rendre szerepelnek a Vylyan és Kovács Nimród borai is, így most velük is beszélgetünk: megújulásról, trendekről, sikertörténetekről.

Mindez, és még sok minden más a Vince Magazin júniusi lapszámában. A magazin országszerte elérhető június 9-től, vagy megrendelhető közvetlenül tőlünk, a kiadótól.