Augusztus 5-én mindenki menjen Miskolcra! Pont.

2023. augusztus 04.

A szervezők várnak mindenkit szeretettel, hogy a megszokott hangulatban fedezzék fel Miskolc és a Bükk attrakcióit!

Egy falat Miskolc, egy korty Bükk, ez vár ránk 2023. augusztus 5-én, szombaton a Kisavason, a soron következő Avasi Kvaterkán! Ennek apropójaként bemutatkozik a Bükki Kör. Tagjai nemcsak a vállalkozásukkal szeretnék öregbíteni városuk, Miskolc jó hírét, hirdetni a Bükk és környéke szépségeit, értékeit, hanem az összefogással is igyekeznek példát mutatni. Ez a maroknyi nagyszerű vállalkozó döntött, közös erővel lendítik fel a város kultúráját, gasztronómiáját, gazdaságát, örömét és jólétét. Összeteszik tudásukat, tehetségüket, szívüket, lelküket, és ország-világnak hírül viszik: érdemes Miskolcra látogatni. A történelmi, kulturális és természeti kincsek mellett tudunk újat mutatni. Nem is akármilyen újat, kiválót, emlékezeteset, egyedit.

Kik ők? A Leves és Borsod Burger, Il Baffo, Hotel Palota Lillafüred, City Hotel Miskolc, Renomé Café & Bistro, Avasi Borangolás, Avasi Kvaterka, Esszencia Borest, Tudomány és Technika háza, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, Miskolci Borklub Egyesület, Sándor Zsolt és Barátai – mini bükki borfesztivál, Gallay Kézműves Pince, Gonda Borászat, Vadász Étterem és Panzió, Végállomás bistro&wine, Desszertem, Avalon Ristorante, The Club Avalon, Avasi kilátó kávézó, CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, Sub Rosa Cafe, Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár.

Az Avasi Kvaterka borai, sörei, vizei

borospalackok
Fotó: Avasi Kvaterka

A poharainkba 25 borászat csodás borai, pezsgői, habzóborai kerülnek. Fókuszban a Bükki és a Tokaj-hegyaljai borvidék lesz, vendégként szerepel Tállya és a Tali Tállyán rendezvénysorozat. Mindazonáltal a messzi vidékekről, például Szekszárdról is érkeznek finomabbnál finomabb nedűk. A borok mellett itt lesznek a Mad Scientist őrült kisüzemi sörei, és a divathullámként elindult Tubi, különféle variációkban. Persze nem csak alkohol folyik majd. Szörpöket is kérhet a szomjas vendég, illetve a 383 the kopjary water ízesített vizekkel készül a szombati hacacáréra.

Az Avasi Présházban a rendezvényünkkel együttműködő Bükk+ helyi borászait találjuk meg, illetve a Diósgyőri Party-Service édes és sós lepényeit.

Miskolc és a Bükk ízeit az Il Baffo pizzái és Avalon krémesei, a Borsodi Sajtműhely kecskesajtjai, A LEVES és Borsod Burger street foodjai, a Végállomás bistro&wine finomságai, a Desszertem nyalánksága és a Kvaterka Shop várva várt zsíroskenyér variációi mutatják be.

Az elmaradhatatlan mókát és kacagást ezúttal egy kis kiegészítő is segíti. A Cardium buborékos italait egy „pezsgőpisztolyból” locsolhatják a játékos kedvű Kvaterkázók.

Természetesen ezúttal sem maradnak a vendégek zene nélkül. Az Avasi Cellariumban 19 órától ZolioArt Projekt koncert, az Avasi Présházban 21 órától Latin Projekt koncert várja a táncra perdülő sokadalmat. Levezetésképpen pedig utcabált rendeznek a „Találka téren” kryzával éjfélig. Akik viszont csöndesen kortyolgatnának, falatoznának és beszélgetnének, azoknak irány az Avasi Álom Pince. Ott lazulós chill hangulat várja őket pazar kilátással.

A szervezők várnak mindenkit szeretettel, hogy a megszokott Kvaterka hangulatban fedezzék fel Miskolc és a Bükk elragadó ízeit, gasztronómiai remekeit, lehengerlő borait és kezdeményezéseit!

További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán.

Címlapfotó: Avasi Kvaterka