3 szuper alkoholmentes koktél a nyárra
2024. június 25.
Alkoholmentes koktél rizsből, tonikból vagy éppen zöldborsóból. Három nyári ital, ha egyszerre vágyunk felfrissülésre és izgalomra.
Ha nyár, akkor koktélozás – ez viszont nem muszáj, hogy egyből alkoholfogyasztást is jelentsen. Bár minden tiszteletünk a klasszikus koktéloké, van, hogy egy forró napon nincs jobb egy jéghideg, alkoholmentes italkölteménynél. Az alábbiakban 3 extravagáns, új koktélt mutatunk profi mixerek receptjei alapján, a Fine Dining Lovers összeállításából. Mindegyik bizonyíték arra, hogy egy alkoholmentes koktél is lehet izgalmas!
Sikhye
Hozzávalók
- 100 g jázmin rizs
- 200 ml kókuszvíz
- 50 g fenyőmag
- 25 g hibiszkusz
- 3 g fahéj
- juharszirup
Így készül
- Pirítsuk a rizst 10 percig 175°C-on. Keverjük meg, majd pirítsuk további 10 percig. Amikor 5 perc van hátra, adjuk hozzá a fenyőmagot.
- Tegyük egy vákuumzáró tasakba a pirított rizst, a kókuszvizet, a fenyőmagot, a hibiszkuszt és a fahéjat.
- Sous vide hőkezeléssel tartsuk 82°C-on, 2 órán keresztül.
- Hűtsük le a tasakot jégfürdőben, majd szűrjük le a szilárd összetevőkben összegyűlt folyadékot.
- Adjunk hozzá negyedrész juharszirupot, és már fel is szolgálhatjuk.
The Empress and the Pea
Hozzávalók
- 22,5 ml citromlé
- 22,5 ml oleo (keverjünk össze egyenlő arányban cukrot és a citrusfélék héját, majd óvatosan turmixoljuk össze; hagyjuk állni a keveréket 24-48 órán át, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd szűrjük át egy finom szitán)
- 30 ml borsóhüvelylé (nyomjuk át a cukorborsó-hüvelyek héját egy gyümölcscentrifugán, majd szűrjük át egy finom szitán)
- 3 csepp sóoldat (keverjünk össze egyenlő arányban vizet és sót, és várjuk meg, amíg teljesen feloldódik)
- 60 ml Seedlip Garden 108 vagy bármilyen alkoholmentes gin
Így készül
- Adjuk a cukorborsólevet, az oleót, a citromlevet és a Seedlip Garden 108-at egy shakerbe.
- Pipetta segítségével adjuk hozzá a sóoldatot.
- Töltsük meg a shakert jégkockákkal, és rázzuk erőteljesen 15 másodpercig.
- Szűrjük át egy koktélospohárba.
The January Spritz
Hozzávalók
- 1 csepp citromsavoldat (10 gramm citromsav 100 gramm vízhez)
- 30 ml Giffard Aperitif szirup
- 15 ml Wolffer Estate White Verjus
- 30 ml Fever Tree Club Soda
- 30 ml Fever Tree bodzavirágos tonik
Így készül
- Egy borospohárban keverjük össze a citromsavoldatot, a Giffard Aperitif szirupot és a Wolffer Estate White Verjust.
- A poharat töltsük meg jéggel, majd öntsük bele a klubszódát és a tonikot. Keverjünk rajta egyet, és kész is.
Címlapfotó: Kobby Mendez / Unsplash