Ők öten Magyarország legjobb borászai 2023-ban

2023. november 16.

A Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, közülük kerül ki 2023-ban az Év bortermelője cím nyertese.

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő közönség egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését, az „Év Bortermelője” címet 2023-ben. Október végén lezárult a díj jelölési szakasza, ahol közel 800 megszólított borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

Az idei évben is személyesen ünnepelhetünk a jelöltekkel, valamint boraikkal a Borest a Bor Akadémián rendezvényen, november 25-én a Pesti Vigadóban. A kóstolót a borászok bemutatkozása előzi meg, valamint a borokhoz és az alkalomhoz illő büfévacsorával is kedveskednek a szervezők.

A győztes kilétére december 6-án, sajtótájékoztató keretében derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai.

Az Év bortermelője cím 2023-as jelöltjei

öt férfi fotója egymás mellett, fölötte-alatta szöveg
Fotó: Magyar Bor Akadémia
  • Günzer Tamás (Villányi borvidék)
  • Lamport József (Egri borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék)
  • Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék)

A november 25-i Borest a Bor Akadémián rendezvényre jegyek az alábbi linkre kattintva igényelhetők: Regisztráció és jegyvásárlás.

Címlapfotó: Magyar Bor Akadémia