III. Károly brit király első külföldi útja egy borvidékre vezet

2023. március 09.

III. Károly és felesége európai körútra indulnak március végén. Ennek keretében egy organikus borászatot is megnéznek.

Március 26-án találkozik Franciaországban Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és III. Károly király. A brit királynak ez lesz az első Brit-szigeteken kívüli útja azóta 2022. szeptember 8-án trónra lépett.

Charles és felesége, Kamilla francia földre lépve először Párizsban tesz látogatást. A versailles-i kastélyben vesznek részt egy fogadáson, majd találkoznak a francia országgyűlés tagjaival. A Decanter által ismertetett program szerint a királyi pár március 28-án utazik tovább, egyenesen a Bordeaux-ba. A világ talán leghíresebb borvidékének központjában jelentős brit populáció él és nemrég ide költözött a brit konzulátus is. Ennek a hivatalos megnyitójára érkeznek Károlyék.

Ha már ott lesznek, természetesen a bor sem maradhat ki a programból. Egy meg nem nevezett organikus bordeaux-i borászatnál fognak kóstolni. Annyit viszont elárultak, a pincészet fenntartható módon üzemel. Saját napenergiát használnak és a kibocsátott szén-dioxidot is visszavezetik a rendszerbe.

A királyi pár egy éjszakát tölt Bordeaux-ban, március 29-én indulnak tovább Berlinbe, ahol 3 napot maradnak. Innen utaznak haza Angliába.

Címlapfotó: Árpád Czapp / Unsplash